Bad Music Jazz: Especial 25è Festival de Jazz de Granollers

Bad Music Jazz: Especial 25è Festival de Jazz de Granollers

Like
490
0
jueves, 05 febrero 2015
Bad Music Jazz

El Festival de Jazz de Granollers, el primer de l’any des de fa dues temporades, arriba al quart de segle. Una 25a edició no se celebra cada dia i és per això —i perquè ens agrada la seva forma de fer— que hem decidit dedicar-li un especial. Enguany cal esmentar les actuacions del bateria i compositor Joan Vidal, que junta el seu sextet amb una orquestra de cambra, el JazzGranollers Ensemble amb el cantautor Víctor Bocanegra, Jordi Bonell, els grups joves Àngel Vegas Trio i Àrid, de qui sentim una peça, i el pianista Michael Kanan. Un nom però destaca com a cap de cartell indiscutible: els novaiorquesos The Claudia Quintet, dels quals escoltem un tema.

A Bad Music Jazz número 119 també descobrim les novetats The Big Free Tongues i Le Clotêt Avec Garcés, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de Duke Ellington com a homenatge al gran Cabu i la resta de companys assassinats cruelment en l’inqualificable atemptat contra la redacció de Charlie Hebdo.  

 

————————————————————————————-

 

(CAST) El Festival de Jazz de Granollers, el primero del año desde hace dos temporadas, llega al cuarto de siglo. Una 25 edición no se celebra todos los días y es por eso —y porque nos gusta su idiosincrasia— que hemos decidido dedicarle un especial. Este año cabe citar las actuaciones del baterista y compositor Joan Vidal, que junta a su sexteto con una orquesta de cámara, el JazzGranollers Ensemble con el cantautor Víctor Bocanegra, Jordi Bonell, los grupos jóvenes Àngel Vegas Trio y Àrid, de quien escuchamos una pieza, y el pianista Michael Kanan. Un nombre sin embargo destaca como cabeza de cartel indiscutible: los neoyorquinos The Claudia Quintet, de quienes escuchamos un tema.

En Bad Music Jazz número 119 también descubrimos las novedades de The Big Free Tongues y Le Clotêt Avec Garcés, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de Duke Ellington en homenaje al gran Cabu y al resto de compañeros asesinados cruelmente el en el incalificable atentado contra la redacción de Charlie Hebdo.

 

Tracklist:

-Joan Vidal Sextet, “The Metamorphosis of Paul Dempster” —a Deptford Suite (Quadrant, 2012).

-Keith Jarrett, “Questar” —del disc My Song (ECM, 1978).

-Àrid, “Old Man” —del disc Àrid (autoedició, 2014).

-Jordi Bonell, “Sobran las palabras” —del disc Agua madre (World Village, 2004).

-Joan Vidal Sextet, “Illusionary #2 (Musica Ricercata VIII)” —del disc Illusionary Rhythms (JazzGranollers Records, 2013).

-Michael Kanan, “Adorée” —del disc The Gentleman is a Dope (Fresh Sound New Talent, 2002).

-The Claudia Quintet, “September 24th Interval Dig” —del disc September (Cuneiform, 2013).

-The Big Free Tongue, “Salix Babilonia” —del disc Albura (Clamshell Records, 2014).

-Le Clotêt Avec Garcés, “Batman en Coripe” —del disc Pasen, acomódense y… salgan por donde puedan (Otomo Recs, 2013).

-Art Blakey and The Jazz Messengers, “Moanin’” —del disc homònim (Blue Note, 1959).

I per acabar… “The Clothe Woman” de Duke Ellington & His Orchestra —del disc Cabu Jazz Masters – Une Anthologie 1928-1954 (Cabu Jazz Masters, 2007).

 

Agraïments: Joan Sanmartí, Lluís Sitges i Violeta Amargant (Jazz Granollers), Pablo Correa (Clamshell Records), Hussein Garcés i Montse Collbató (Le Clôtet Avec Garcés) i Espai Jove Boca Nord.

 

Foto: John Hollenbeck (Tomas Ovalle).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.

 

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto:
XXX