Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Ivo Sans (Free Art Ensemble), repassem el cartell del 23è Festival de Jazz de Granollers i acabem amb Thelonious Monk

Escrito por el 31/01/2013

BAD MUSIC JAZZ #56 (#18 a ScannerFm i de la II temporada):

Cada cop més, el jazz barceloní es nodreix de big bands heterodoxes, regides pels principis de l’anomenada improvisació lliure, l’art de la conducció gestual o, senzillament, per l’afany d’explorar noves i velles sonoritats de la perifèria jazzística. És el cas del Free Art Ensemble (FAE), que s’uneix a la nòmina de bandes de músics improvisadors comtals encetada per la pionera Orquesta del Caos, la del col·lectiu IBA o, més recentment, la Asociación Libre Orkesta (A.L.O.) i la Banda d’Improvisadors de Barcelona (BIB). Ivo Sans (Barcelona, 1976), bateria format a l’escena de Brusel·les, és un dels caps visible de la FAE,

formació integrada per músics de procedències diverses, com el trompetista gadità Julián Sánchez, i amb un convidat molt especial pel seu primer disc: el pianista Agustí Fernández. Ivo Sans (el primer per la dreta a la fotografia) passa per l’estudi d’ScannerFm i ens parla del FAE i d’altres projectes que té entre mans.

A Bad Music Jazz número 56 també repassem la programació del 23è Festival de Jazz de Granollers, que arrenca aquesta setmana, i acabem amb una peça del sempre genial Thelonious Monk.

Recordeu que el proper divendres 1 de febrer tenim un nou Pocket Concert amb Sergi Sirvent Intervàlic Quartet. Més informació aquí: http://www.badmusicjazz.blogspot.com.es/2013/01/pocket-concert-19-sergi-sirvent.html.

————————————————————————————-

(CAST) Cada vez más, el jazz barcelonés se nutre de big bands heterodoxas, regidas por los principios de la llamada improvisación libre, el arte de la conducción gestual o, sencillamente, por el afán de explorar nuevas y viejas sonoridades de la periferia jazzística. Es el caso del Free Art Ensemble (FAE), que se une a la nómina de bandas de músicos improvisadores condales iniciada por la Orquesta del Caos, el colectivo IBA o, más recientemente, la Asociación Libre Orkesta (A.L.O.) y la Banda d’Improvisadors de Barcelona (BIB). Ivo Sans (Barcelona, 1976), baterista formado en la escena bruselense, es uno de los cabezas visibles de FAE, integrada por músicos de diversas procedencias, como el el trompetista gaditano Julián Sánchez, y con un invitado muy especial para su primer disco: el pianista Agustí Fernández. Ivo Sans (el primero por la derecha en la fotografia) pasa por el estudio de ScannerFm y nos habla del FAE y de otros proyectos que tiene entre manos.

En Bad Music Jazz número 56 también repasamos la programación del 23º Festival de Jazz de Granollers, que arranca esta semana, y acabamos con una pieza del siempre genial Thelonious Monk.

Recordad que el próximo viernes 1 de febrero tenemos un nuevo Pocket Concert con Sergi Sirvent Intervàlic Quartet. Más información aquí: http://www.badmusicjazz.blogspot.com.es/2013/01/pocket-concert-19-sergi-sirvent.html

Tracklist:

– Donny McCaslin Group «Says Who» – del disc «Casting for Gravity» (Green Leaf, 2012)

– Paolo Angeli, “Brida”— avançament del seu proper disc en solitari, titulat Sale Quanto Basta.

– Free Art Ensemble, «#8” – del disc Free Art Ensemble + Agustí Fernández (autoeditat, 2012)

– Free Art Ensemble, «Conducció 1» i «Conducció 2» – del disc Free Art Ensemble + Agustí Fernández (autoeditat, 2012)

– Ivo Sans convida César Joaniquet Masa Kamaguchi i Marcelí Bayer, «Smog Eyes» (Ted Brown) – del disc Darrera nit de maig a l’Heliogàbal (autoeditat, 2012)

– WRY (Agustí Fernández, Ilan Manouach, Ivo Sans), «120-126» – avançament proper disc

I per acabar… “Light Blue”, de Thelonious Monk —del disc Thelonious In Action (Riverside, 1958).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo