Canción actual

Title

Artist


3ª temporada de Bad Music Jazz! L’encentem entrevistant a Eva Novoa, parlem del Festival de Jazz de Girona i escoltem l’Slow Quartet de David Mengual

Escrito por el 27/09/2013

BAD MUSIC JAZZ #79 (#40 a Scanner FM i de la II temporada):

Ja hi tornem a ser! Amb gran il·lusió encetem la tercera temporada de Bad Music Jazz, aquest humil espai de ràdio que us ofereix cada setmana una hora de jazz, en el sentit més canònic del terme, i del que alguns diuen que no és jazz. I per començar, entrevistem a Eva Novoa, una pianista barcelonina resident a Nova York, formada a l’ESMUC i als Països Baixos. Novoa és autora d’un celebrat disc de caire avantguardista —Eva Novoa Trio (Fresh Sound New Talent, 2012)—, en companyia del contrabaixista Masa Kamaguchi i el bateria Marc Lohr. A Bad Music Jazz descobrim la idiosincràsia d’aquesta pianista forjada a la diàspora. En el programa número 79 també escoltem una novetat significativa, l’Slow Quartet del contrabaixista David Mengual, parlem del Festival de Jazz de Girona amb el seu director, el també guitarrista Francesc Ubanell, i acabem amb un clàssic de la gran Helen Merrill.

A Bad Music Jazz seguirem parlant de propostes d’aquí i d’allà, d’avui, d’ahir, de demà i de sempre; us informarem del que passa als festivals grans, però també a les catacumbes més desconegudes, i descobrirem el que es cou a rovell de l’ou del jazz, i a les escenes més perifèriques; i a on, com no, els nostres artistes tenen un lloc on dir-hi la seva. Benvinguts!

Excepcionalment sortim aquest cop en divendres. La nostra intenció, però, és penjar els programes dimecres, com la temporada passada.
————————————————————————————-

(CAST) ¡Ya volvemos a estar aquí! Con gran ilusión ponemos en marcha la tercera temporada de Bad Music Jazz, este humilde espacio de radio que os ofrece cada semana una hora de jazz, en el sentido más canónico del término, y de lo que algunos dicen que no es jazz. Y para empezar, entrevistamos a Eva Novoa, una pianista barcelonesa residente en Nueva York, formada en el ESMUC y en los Países Bajos. Novoa es autora de un celebrado disco a trío de cariz vanguardista —Eva Novoa Trio (Fresh Sound New Talent, 2012)—, en compañía del contrabajista Masa Kamaguchi y del baterista Marc Lohr. En Bad Music Jazz descubrimos la idiosincrasia de esta pianista forjada en la diáspora. En el programa número 79 también escuchamos una novedad significativa, el Slow Quartet del contrabajista David Mengual, hablamos del Festival de Jazz de Girona con su director, el también guitarrista Francesc Ubanell, y acabamos con un clásico de la gran Helen Merrill.

En Bad Music Jazz on informaremos de lo que pasa en los festivales grandes, pero también en las catacumbas más desconocidas, descubriremos lo que se cuece en el meollo del jazz, y en las escenas más periféricas; y donde, como no, nuestros artistas tienen un lugar donde decir la suya.

Excepcionalmente salimos esta vez en viernes. No obstante, nuestra intención es colgar los programas los miércoles, como la temporada pasada.

Tracklist:


-David Mengual Slow Quartet, “Masticando arena” —del disc U (Bebyne, 2013).
-Eva Nova Trio, “A salto de mata” —del disc Eva Novoa Trio (Fresh Sound New Talent, 2012).
-Eva Nova Trio, “One for B” —del disc Eva Novoa Trio (Fresh Sound New Talent, 2012).
-Eva Novoa Trio, “Borták” —del disc Eva Novoa Trio (Fresh Sound New Talent, 2012).
-Charlie Parker, “Now’s The Time” —del disc The complet Savoy Sessions – Volume 2 (Savoy Jazz, 1985).
-Marco Mezquida, “Agustí For President” —del disc My Friend Marko (Fresh Sound New Talent, 2013).
-Marco Mezquida, “Taiko” —del disc My Friend Marko (Fresh Sound New Talent, 2013).

I per acabar... “Why Don’t You do Right?”, interpretada per Helen Merrill al disc Parole e musica (Sony, 1961).

Agraïments: Eva Novoa, David Mengual, i Francesc Ubanell i Carles Ruiz (Festival de Jazz de Girona).

Foto: Eva Novoa (a: www.evanovoa.com).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.