Canción actual

Title

Artist


Bad Music Jazz 116: entrevistem a Bernat Font. I a més, JP Balcázar, Erik Friedlander, Vernau Mier i Rova Saxophone Quartet.

Escrito por el 04/12/2014

BAD MUSIC JAZZ #116

 

Bernat Font (Barcelona, 1989) és sens dubte un dels millors pianistes de la seva generació, un teclista amb arrels clàssiques que segueix la gloriosa tradició del piano-jazz, sense renegar de la influència dels grans pianistes de la història del jazz, però sense caure tampoc en l’arqueologia sonora: jazz —i blues— clàssic en tot cas, amb petites dosis d’heterodòxia. Deixeble de Lluís Coloma i Ignasi Terraza, Font presenta el seu tercer disc sota el seu nom, un treball en directe que du per títol The Sand (Swit Records). Hem parlat amb ell i ens ha explicat la seva nova aventura.

A Bad Music Jazz número 116 també escoltem les novetats de Juan Pablo Balcázar, Erik Friedlander i Vernau Mier, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic del Rova Saxophone Quartet.

 

————————————————————————————-

 

(CAST) Bernat Font (Barcelona, 1989) es sin duda uno de los mejores pianistas de su generación, un teclista de raíces clásicas que sigue la gloriosa tradición del piano-jazz, sin renegar de la influencia de los grandes pianistas de la historia del jazz, pero sin caer tampoco en la arqueología sonora: jazz —y blues— clásico, en todo caso, con pequeñas dosis de heterodoxia. Discípulo de Lluís Coloma e Ignasi Terraza, Font presenta su tercer disco bajo su nombre, un trabajo en directo que lleva por título The Sand (Swit Records). Hemos hablado con él y nos ha contado su nueva aventura.

En Bad Music Jazz número 116 también escuchamos las novedades de Juan Pablo Balcázar, Erik Friedlander y Vernau Mier, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico del Rova Saxophone Quartet.

 

Tracklist:

-Juan Pablo Balcázar Septeto, “El cigarrito” —del disc Piragua (NMC, 2014).

-Erik Friedlander, “Twenty-Six Gasoline Stations” —del disc Nighthawks (Skipstone Records, 2014).

-Vernau Mier Quintet, “Sicari” —del disc Nebuloses d’Azimut (PSM, 2014).

-Bernat Font Trio, “Crawling Rag” —del disc The Sand – Live (Swit Records, 2014).

-Bernat Font Trio, “Mice” —del disc The Sand – Live (Swit Records, 2014).

-Bernat Font Trio, “Dreams Can Be Nightmares” —del disc The Sand – Live (Swit Records, 2001).

-Vicenç Solsona, “Eterna despedida” —del disc Belmonte (New Mood Jazz, 2009).

 

I per acabar… “Other Brothers,” del Rova Saxophone Quartet —del disc This Time We Are Both (New Albion, 1992).

 

Agraïments: José Luis Martín (Bad Music), Bernat Font, Juan Pablo Balcázar, Vernau Mier, Miriam Guardiola i Ignasi Terraza (Swit Records), Núria Llorach i Pere Pons (Mas i Mas), Festival de Jazz de Sigüenza, Arco Y Flecha.

 

Foto: Bernat Font (Fernando Prats).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.