BAD MUSIC JAZZ #117

Revisar els clàssics amb mentalitat oberta, reinterpretant les seves obres amb una mirada nova, però sense faltar el respecte, és un sa exercici de dessacralització. És el que ha fet la comandita que dirigeixen la cantant Celeste Alías i el guitarrista Santi Careta amb la figura de l’immortal Antonio Machín. Celeste canta Antonio Machín és una de les novetats d’un programa en el qual també escoltem els treballs de Side A —el trio que formen Ken Vandermark, Håvard Wiik i Chad Taylor—, Threejay, Jesse Stacken i Marcel·lí Bayer.

A Bad Music Jazz número 117 també repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic del gran Chano Pozo amb l’orquestra de Machito.

 

————————————————————————————-

 

(CAST) Revisar los clásicos con mentalidad abierta, reinterprentado sus obras con una mirada nueva, pero sin faltar al respeto, es un ejercicio de sana desacralización. Es lo que ha hecho la comandita que dirigen la cantante Celeste Alías y el guitarrista Santi Careta con la figura del inmortal Antonio Machín. Celeste canta Antonio Machín es una de las novedades de un programa en el que también escuchamos los trabajos de Side A —el trío que forman Ken Vandermark, Håvard Wiik i Chad Taylor—, Threejay, Jesse Stacken y Marcel·lí Bayer.

En Bad Music Jazz número 117 también repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de gran Chano Pozo con la orquesta de Machito.

 

Tracklist:

-Celeste canta Antonio Machín, “Mira que eres linda” —del disc Celeste canta Antonio Machín (Whatabout Music, 2014).

-Side A, “29” —del disc In The Abstract (Not Two 2014).

-Threejay, “Pop Song” —del disc Threejay (Quadrant, 2014).

-Jesse Stacken, “Ambrose Burnside” —del disc Helleborus (Fresh Sound New Talent, 2014).

-Marcel·lí Bayer, “Avant la lettre” —del disc 1680 (Discordian, 2014).

-Wry, fragment d’un concert a la botiga Musitekton (Barcelona), el 28 d’abril de 2013 —a: https://www.youtube.com/watch?v=qF8T9Wjlacw.

-Peter King, “You Taugh My Heart How To Sing” —del disc Tamburello (Miles Music, 1994).

 

I per acabar… “Rumba en swing,” de Chano Pozo —al disc Legendary Sessions 1947-1953 (Fresh Sound / Tumbao, 2004), de Machito & His Orchestra / Chano Pozo / Arsenio Rodríguez.

 

Agraïments: José Luis Martín (Bad Music), Celeste Alías, Santi Careta, Marcel·lí Bayer, Josep Ramon Jové (Quadrant), Ivo Sans i Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya (AMJM).

 

Foto: Chano Pozo (Life).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.