Bad Music Jazz: Especial 25è Festival de Jazz de Granollers

Escrito por el 05/02/2015

El Festival de Jazz de Granollers, el primer de l’any des de fa dues temporades, arriba al quart de segle. Una 25a edició no se celebra cada dia i és per això —i perquè ens agrada la seva forma de fer— que hem decidit dedicar-li un especial. Enguany cal esmentar les actuacions del bateria i compositor Joan Vidal, que junta el seu sextet amb una orquestra de cambra, el JazzGranollers Ensemble amb el cantautor Víctor Bocanegra, Jordi Bonell, els grups joves Àngel Vegas Trio i Àrid, de qui sentim una peça, i el pianista Michael Kanan. Un nom però destaca com a cap de cartell indiscutible: els novaiorquesos The Claudia Quintet, dels quals escoltem un tema.

A Bad Music Jazz número 119 també descobrim les novetats The Big Free Tongues i Le Clotêt Avec Garcés, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de Duke Ellington com a homenatge al gran Cabu i la resta de companys assassinats cruelment en l’inqualificable atemptat contra la redacció de Charlie Hebdo.  

 

————————————————————————————-

 

(CAST) El Festival de Jazz de Granollers, el primero del año desde hace dos temporadas, llega al cuarto de siglo. Una 25 edición no se celebra todos los días y es por eso —y porque nos gusta su idiosincrasia— que hemos decidido dedicarle un especial. Este año cabe citar las actuaciones del baterista y compositor Joan Vidal, que junta a su sexteto con una orquesta de cámara, el JazzGranollers Ensemble con el cantautor Víctor Bocanegra, Jordi Bonell, los grupos jóvenes Àngel Vegas Trio y Àrid, de quien escuchamos una pieza, y el pianista Michael Kanan. Un nombre sin embargo destaca como cabeza de cartel indiscutible: los neoyorquinos The Claudia Quintet, de quienes escuchamos un tema.

En Bad Music Jazz número 119 también descubrimos las novedades de The Big Free Tongues y Le Clotêt Avec Garcés, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de Duke Ellington en homenaje al gran Cabu y al resto de compañeros asesinados cruelmente el en el incalificable atentado contra la redacción de Charlie Hebdo.

 

Tracklist:

-Joan Vidal Sextet, “The Metamorphosis of Paul Dempster” —a Deptford Suite (Quadrant, 2012).

-Keith Jarrett, “Questar” —del disc My Song (ECM, 1978).

-Àrid, “Old Man” —del disc Àrid (autoedició, 2014).

-Jordi Bonell, “Sobran las palabras” —del disc Agua madre (World Village, 2004).

-Joan Vidal Sextet, “Illusionary #2 (Musica Ricercata VIII)” —del disc Illusionary Rhythms (JazzGranollers Records, 2013).

-Michael Kanan, “Adorée” —del disc The Gentleman is a Dope (Fresh Sound New Talent, 2002).

-The Claudia Quintet, “September 24th Interval Dig” —del disc September (Cuneiform, 2013).

-The Big Free Tongue, “Salix Babilonia” —del disc Albura (Clamshell Records, 2014).

-Le Clotêt Avec Garcés, “Batman en Coripe” —del disc Pasen, acomódense y… salgan por donde puedan (Otomo Recs, 2013).

-Art Blakey and The Jazz Messengers, “Moanin’” —del disc homònim (Blue Note, 1959).

I per acabar… “The Clothe Woman” de Duke Ellington & His Orchestra —del disc Cabu Jazz Masters – Une Anthologie 1928-1954 (Cabu Jazz Masters, 2007).

 

Agraïments: Joan Sanmartí, Lluís Sitges i Violeta Amargant (Jazz Granollers), Pablo Correa (Clamshell Records), Hussein Garcés i Montse Collbató (Le Clôtet Avec Garcés) i Espai Jove Boca Nord.

 

Foto: John Hollenbeck (Tomas Ovalle).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.

 

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist