BAD MUSIC JAZZ #123: 34 Festival Jazz Terrassa + Avishai Cohen trompetista i Música Urbana.

Escrito por el 04/03/2015

“Mirar el passat amb els ulls del present” és el leitmotiv del 34 Festival Jazz Terrassa —i de totes les seves edicions precedents—. El certamen arrenca avui amb una formació inèdita amb dos coliderada per David Pastor i Francesc Capella. Continua demà amb el primer gran cap de cartell: el rocker també jazzman Ginger Baker. El rock —els rockers que jazzegen— i un viatge d’anada i tornada al continent seminal de totes les músiques, Àfrica, marca la tònica d’aquest “passat amb els ulls del present.” A banda de l’ex-bateria dels Cream, trobem al guitarrista dels Wilco, Nels Cline, i el seu projecte Singers, al bateria Jeff Ballard amb el projecte experimental Fairgrounds i, sobretot, a l’etíop Mulatu Astatke, que s’estrena en un festival de jazz a Catalunya. Però també ens visita un clàssic de la trobada vallesana: el pianista George Cables. I en l’àmbit nacional cal esmentar la gran orquestra del saxofonista Erenesto Aurignac, els nous grups de Gabriel Amargant i Jorge Rossy i la gresca dels Gramophone Allstars, entre d’altres.

A Bad Music Jazz número 123 parlem amb la coordinadora del Festival Jazz Terrassa, Susanna Carmona, i repassem el cartell del certamen. A més, escoltem una novetat de l’Avishai Cohen trompetista i acabem recordant a la súper banda de l’era laietana: Música Urbana.

rp_Terrasa-Jazz-2015-e1425472929796.png

(CAST)  “Mirar el pasado con los ojos del presente” es el leivmotiv del 34 Festival Jazz Terrassa -y de todas sus ediciones precedentes-. El certamen arranca hoy con una formación inédita coliderada por David Pastor y Francesc Capella. Continúa mañana con el primer gran cabeza de cartel: el rockero también jazzman Ginger Baker. El rock -los rockeros que jazzean- y un viaje de ida y vuelta al continente seminal de todas las músicas, África, marca la tónica de este “pasado con los ojos del presente.” Al margen del exbaterista de los Cream, encontramos al guitarrista de los Wilco, Nels Cline, y su proyecto Singers, al baterista Jeff Ballard con su proyecto experimental Fairgrounds y, sobre todo, al etíope Mulatu Astatke, que se estrena en un festival de jazz en Cataluña. Pero también nos visita un clásico del encuentro vallesano: el pianista George Cables. Y a nivel nacional cabe citar a la gran orquesta del saxofonista Ernesto Aurignac, los nuevos grupos de Gabriel Amargant y Joge Rossy y la juerga de los Gramophone Allstars.

En Bad Music Jazz número 123 hablamos con la coordinadora del Festival Jazz Terrassa, Susanna Carmona, y repasamos el cartel del certamen. Además, escuchamos una novedad del Avishai Cohen trompetista y acabamos recordando a la súperbanda de la era layetana: Música Urbana.

Tracklist:

-Jim Black AlasNoAxis, “Maybe” —enregistrament en viu al festival A Vaulx Jazz (2009), a: HYPERLINK «https://www.youtube.com/watch?v=UL4ydCLP5PY»https://www.youtube.com/watch?v=UL4ydCLP5PY.

-Avishai Cohen’s Triveni, “Betray” —del disc A Time For Love (Anzic, 2014).

-Francesc Capella, “Prelude” —del disc Jazz on Bach (New Mood Jazzz, 2006).

-Ginger Baker Jazz Confuion, “Ginger Space” —del disc homònim (Motéma, 2014).

-Mulatu Astatke, “Azmari” —del disc Scketches of Ethiopia (Jazz Village, 2013).

-Nels Cline Singers, “Canales’ Cabeza” —del disc Macroscope (Mack Avenue Records, 2014).

-Jeff Ballard Fairgrounds, fragment  —actuació en viu al Südtirol Jazzfestival Alto Adige (2013), a: HYPERLINK «https://www.youtube.com/watch?v=DWM4kYyMExM»https://www.youtube.com/watch?v=DWM4kYyMExM.

-George Cables, “I Told You So” —del disc Person to Person (Steeplechase, 1996).

-Gabriel Amargant Quintet, “Esberginies” —del disc And Now For Something Completely Different (Fresh Sound New Talent, 2015).

-Ernesto Aurignac Orchestra, “Nefesh Lee” —del disc Uno (Moskito Records, 2014).

-Big Mama & The Blues Messengers, “If You Love Me” —del disc Big Mama & The Blues Messengers (Mas i Mas Records, 1993).

I per acabar… “Vacances perdudes” —del disc Iberia (RCA, 1978), de Música Urbana.
Agraïments: Olga Àbalos i Susanna Carmona (Jazz Terrassa), Plan-B Music, Alda Rodríguez (Alter Sinergies), Voll-Damm Festival de Jazz de Vic i Joan Albert Amargós.
Foto: Nels Cline (Jazz Terrassa).
Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. 

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist