BAD MUSIC JAZZ #124: Mostly Other People Do The Killing, Iñaki Rodríguez, Sabina Witt, Kathrin Pechlof, Fernández / Zaragoza, Duot i un clàssic de Dorothy Ashby.

Escrito por el 12/03/2015

Mostly Other People Do The Killing —també conegut com a MOPDTK— és un quartet de Nova York especialitzat a fer parodies en clau de free-jazz d’algunes de les grans fites e la història del jazz, com la música dels anys daurats de la Blue Note o el Concert de Colònia de Keith Jarrett. L’èxit de MOPDTK rau en la irreverència de la seva proposta, en una dosi de necessària ironia contra qualsevol intent de sacralitzar el jazz. És una actitud extrapolable a qualsevol altre gènere musical i, en general, a tota manifestació artística. Al programa d’aquesta setmana escoltem una peça del seu darrer disc. També ens fem ressò de les novetats del saxofonista Iñaki Rodríguez, la cantant Sabina Witt i el guitarrista Guillermo Rizzotto, l’arpista Kathrin Pechlof i el duet que formen el cantant Rubén Fernández i el guitarrista Andreu Zaragoza.

A Bad Music Jazz número 124 també repassem l’agenda dels pròxims dies, escoltant una peça de Duot, i acabem amb un clàssic de l’arpista Dorothy Ashby.

————————————————————————————-

(CAST) Mostly Other People Do The Killing —también conocido como MOPDTK— es un cuarteto de Nueva York especializado en parodiar en clave de free-jazz algunos de los grandes hitos de la historia del jazz, como los años dorados de la Blue Note o el Concierto de Colonia de Keith Jarrett. El éxito de MOPDTK reside en la irreverencia de su propuesta, en una dosis necesaria de ironía contra cualquier intento de sacralizar el jazz. Es una actitud extrapolable a cualquier otro género musical y, en general, a toda manifestación artística. En el programa de esta semana escuchamos una pieza de su último disco. También nos hacemos eco de las novedades del saxofonista Iñaki Rodríguez, la cantante Sabina Witt y el guitarrista Guillermo Rizzotto, la arpista Kathrin Pechlof y el dúo que forman el cantante Rubén Fernández y el guitarrista Andreu Zaragoza.

En Bad Music Jazz número 124 también repasamos la agenda de los próximos días, escuchando una pieza de Duot, y acabamos con un clásico de la arpista Dorothy Ashby.

Tracklist:
-Iñaki Rodríguez, “El balcón vacío” —del disc Burbuja (Errabal, 2013).
-Mostly Other People Do The Killing, “President Polk” —del disc Hannover (Jazzwerkstatt, 2015).
-Sabina Witt, Guillermo Rizzotto, “El rap del temps dolorós” —del disc Vistes al mar (Ajuntament del Masnou / Ajuntament d’Arenys de Mar, 2014).
-Kathrin Pechlof, “Gestalten” —del disc Imaginarium (Pirouet, 2013).
-Rubén Fernández, Andreu Zaragoza, “Pão e água” —del disc Girassol (autoeditat, 2015).
-Lonnie Smith, “People Sure Act Funny” —del disc Turning Point (Blue Note, 1969).
-Duot, “Oratori bacterià” —del disc Càctus (Repetidor Disc, 2012).
-Duot, “Esbart pencaire” —del disc Càctus (Repetidor Disc, 2012).

I per acabar… “Aeolian Groove” —del disc The Jazz Harpist (Regent, 1957), de Dorothy Ashby.

Agraïments: Iñaki Rodríguez, Sabina Witt, Andreu Zaragoza, Carme Saldó Núria Llorach (Culturae) i Pere Pons (Mas i Mas).

Foto: Mostly Other People Do The Killing.

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist