BAD MUSIC JAZZ #129: Especial 17è Festival de Jazz de Vic (II) i a més: Cirera / Vikström, Sophie Dunér, Matthew Shipp i un clàssic de Roland Hanna.

Pioner, visionari, irreverent i jazzista amb esperit rocker. Parlem de Jim Black (Seattle, EUA, 1967), un bateria que ha creat escola i ha esdevingut un dels noms imprescindibles de l’escena del jazz experimental a la ciutat dels gratacels. Black és el gran protagonista de la segona setmana del 17è Voll-Damm Festival de Jazz de Vic. De la visita amb el seu New Quartet i dels altres grans artistes que recalaran a la ciutat dels sants els pròxims dies -Marcel·lí Bayer, Ramon Prats Quartet, Reptilian Mambo i The Gramophone Allstars- parlem al programa d’aquesta setmana.

A Bad Music Jazz número 129 també escoltem les novetats del duet conformat per Albert Cirera i Olle Vikström, de Sophie Dunér i del trio de Matthew Ship. I acabem amb un clàssic del gran Roland Hanna.

————————————————————————————-

(CAST) Pionero, visionario, irreverente y jazzista con espíritu de rockero. Hablamos de Jim Black (Seattle, EEUU, 1967), un baterista que ha creado escuela y es hoy uno de los nombres imprescindibles de la escena del jazz experimental en la ciudad de los rascacielos. Black es el gran protagonista de la segunda semana del 17º Voll-Damm Festival de Jazz de Vic. De la visita con su New Quartet y de los otros grandes artistas que recalarán en la ciudad de los santos los próximos días -Marcel·lí Bayer, Ramon Prats Quartet, Reptilian Mambo y The Gramophone Allstars- hablamos en el programa de esta semana.
En Bad Music Jazz número 129 también escuchamos las novedades del dúo formado por Albert Cirera y Olle Vikström, de Sophie Dunér y del trío de Matthew Shipp. Y acabamos con un clásico del gran Roland Hanna.

Tracklist:
-Albert Cirera & Olle Vikström, “Fish Bones” —del disc Cròniques 1 (Discordian, 2015).
-Sophie Dunér and The Callino Quartet, “Marionettes” —del disc The City of My Soul (Big Round, 2013).
-Matthew Shipp Trio, “Root Of Things” —del disc homònim (Relative Pitch Records, 2014).
-Reptilian Mambo, “Lupita” —enregistrament en viu a la sala Jamboree (2013), aquí.
-Marcel·lí Bayer, “Efectes timbrats” —del disc 1680 (Discordian, 2014).
-Ramon Prats Quartet, “Idea 1” —enregistrament en viu, aquí.
-Jim Black AxisNoAxis, “Much Better Now” —del disc Antiheroes (Winter & Winter, 2013).
-The Gramophone Allstars Big Band, “Miracles” —del disc Jazzmaica (Bankrobber, 2014).

I per acabar… “Perugia”, de Roland Hanna —del disc Solo Piano (Storyville, 2005).

Agraïments: Alda Rodríguez, Joan Godayol “Gudi” i Miquel Alemany (Voll-Damm Festival de Jazz de Vic), El Pricto (Discordian), Sophie Dunér, Marcel·lí Bayer, Ramon Prats i Bankrobber.

Foto: Jim Black (Paul LaRaia).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.

Leave a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.