Canción actual

Title

Artist


Arrenca la cinquena temporada de BMJ amb Louis Sclavis, Miguel Fernández, Uri Caine, Roger Martínez, Bearzatti / Comisso, Susana Santos, el Festival LEM i un clàssic de Billy Strayhorn.

Escrito por el 29/10/2015

Ja hi tornem a ser! Com va succeir l’any passat, enguany hem hagut d’ajornar l’inici de temporada per motius tècnics. Però, com que som més tossuts que una banya de marrà, aquí ens trobeu donant la barrila a tothom que estigui interessat a escoltar una mica de jazz —en tota l’extensió de la paraula— cada setmana -o cada vegada que ens ho puguem permetre-. Cinquena temporada de BMJ. Qui ens ho havia de dir, oi? Continuem amb la nostra particular filosofia d’intentar cercar aquelles perles, amagades o no, de l’univers jazzístic dels quatre punts cardinals: del bo i millor —o del que creiem que val la pena conèixer— de casa nostra i de la resta del planeta Terra; del que publiquen segells de catacumba i de les bones propostes de les discogràfiques “mainstream”,… tot plegat, sense cap altre compromís que el d’oferir una selecció el més variada, el més diversa possible i, si ens ho permeteu, amb un cert punt d’originalitat —o no—. I ho fem perquè sí, perquè ens agrada, perquè ho passem pipa compartint les músiques que sabem que tant a vosaltres com a nosaltres ens encanten, i que molt sovint malauradament no tenen les mateixes oportunitats que d’altres de sortir a la palestra.
I després d’aquestes breus paraules, us anunciem que aquesta setmana evocarem la darrera edició del Festival Jazzèbre escoltant a Louis Sclavis i descobrirem les novetats —o no— de Miguel Fernández, Uri Caine, Roger Martínez, Francesco Bearzatti & Angelo Comisso i Susana Santos Silva. A Bad Music Jazz número 138 també repassarem l’agenda dels pròxims dies, parant atenció al Festival LEM, i acabarem amb un clàssic del gran Billy Strayhorn. Que passeu una bona temporada!

————————————————————————————-

(CAST) ¡Ya estamos aquí de nuevo! Como sucedió el año pasado, nos hemos visto obligados a aplazar el inicio de temporada por motivos técnicos. Pero como somos más tozudos de una mula, aquí nos tenéis dando la matraca a todo aquél que esté interesado en escuchar un poco de jazz —en toda la extensión de la palabra— cada semana —o cada vez que nos lo podamos permitir—. Quinta temporada de BMJ. ¿Quién nos lo iba decir, verdad? Continuamos con nuestra particular filosofía de tratar de encontrar aquellas perlas, escondidas o no, del universo jazzístico de los cuatro puntos cardinales: lo mejor —o lo que creemos que vale la pena dar a conocer— de nuestra tierra y del resto del planeta Tierra; de lo publican los sellos de catacumba y de lo bueno de las discográficas “mainstream,”… en resumidas cuentas, sin ningún otro compromiso que el de ofrecer una selección lo más variada, lo más diversa posible y, si nos lo permitís, con un cierto grado de originalidad —o no—. Y lo hacemos porque sí, porque nos encanta, porque nos lo pasamos en grande compartiendo músicas que sabemos que tanto a vosotros como a nosotros nos encantan, y que muy a menudo por desgracia no tienenlas mismas oportunidades que otras de salir a la palestra.
Y tras estas breves palabras os anunciamos que esta semana evocaremos la última edición del Festival Jazzèbre escuchando a Louis Sclavis y descubriremos las novedades —o no— de Miguel Fernández, Uri Caine, Roger Martínez, Francesco Bearzatti & Angelo Comisso y Susana Santos Silva. En Bad Music Jazz número 138 también repasaremos la agenda de los próximos días, poniendo el acento en el Festival LEM, y acabaremos con un clásico del gran Billy Strayhorn. ¡Qué tengáis una feliz temporada!

Tracklist:
-Horacio Fumero & Albert Bover, “Carancho” —del disc Caminhos cruzados (Contrabaix / Karonte, 2008).
-Louis Sclavis Quartet, “Dance for Horses” —del disc Silk and Salt Melodies (ECM, 2014).
-Miguel Fernández, “La monedita” —del disc Ocean Blood (Fresh Sound New Talent, 2015).
-Uri Caine, “Everything is Bullshit” —del disc Callithump (Winter & Winter, 2014).
-Stefano Bollani Danish Trio, “There Will Never Be Another You” —enregistrament en viu de Pulsemedia al Villa Arconati Festival (Milà, 2011), aquí.
-Roger Martínez, “Pèndol” —del disc Valors humans (Temps Record, 2015).
-Francesco Bearzatti, Angelo Comisso, “Marcia” —del disc M’illumino di senso (suite per la Grande Guerra, 1915-1918) (Blue Serge, 2015).
-Susana Santos Silva, “No Trees Land” —del disc Impermanence (Carimbo Porta-Jazz, 2015).
-Cabo San Roque, “Romanç de les sis taques” —enristrament en viu de Televisió de Catalunya al Mercat de les Flors (Barcelona, 2010), aquí.
-Blood Quartet, “Dragon Tree” —del disc Dark Energy (Jacquard Recs / HangTheDjRecords / Boston Pizza Records, 2015).

I per acabar… “Whatch Your Cue”, de Billy Strayhorn —del disc Cue for Saxophone (Felsted, 1959 [Vol. 8 de The Complete Stanley Dance “Mainstream Jazz” Recordings (1958-1959) (Fresh Sound Records, 2012)]).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Aude Ortiz i Yann Causse (Festival Jazzèbre), Miguel Fernández, Xènia Rafí i Francesc Xavier Sánchez (Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona), Pere Pons i Marta Solé (Jamboree Jazz Club Festival), Temps Record, Festival LEM.

Foto: Susana Santos Silva (Christer Männikus).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.