Canción actual

Title

Artist


Mikel Andueza, Jan Lundgren, Rob Mazurek, Cirera / Mitzloff, Crispell / Hemingway, el Django L’H i Allen Toussaint.

Escrito por el 12/11/2015

Amb un lustre de trajectòria, el Festival Django L’H va néixer sent l’únic festival a Espanya dedicat íntegrament al jazz manouche o gypsy jazz: el swing deliciós, siscordístic per antonomàsia, que es va esdevenir als ravals de París durant el període d’entreguerres. Sense concessions i des de baix, el Django L’H ha fet de L’Hospitalet un referent al Vell Continent del swing europeu. No en va, l’EMCA, l’escola municipal de música de la segona ciutat de Catalunya, és un dels pocs centres al nostre país, sinó l’únic, que compta amb un departament de jazz manouche, dirigit en aquest cas pel també màxim responsable del certamen hospitalenc: el guitarrista Albert Bello. Al programa d’aquesta setmana dediquem un petit especial a l’edició d’enguany del Django L’H, un certamen per on han passat figures de l’alçada de Birelli Lagrene, Tchavolo Schmitt, Les Doigts de L’Homme, Biel Ballester i un llarg etcètera.
A Bad Music Jazz número 140 també escoltem les novetats de Mikel Andueza, Jan Lundgren, Rob Mazurek Exploding Star Orchestra i els duets Albert Cirera & Ulrich Mitzlaff i Marilyn Crispell & Gerry Hemingway. Acabem l’emissió recordant el gran Allen Toussaint.

————————————————————————————-

(CAST) Con un lustro de trayectoria, el Festival Django L’H nació siendo el único festival en España dedicado íntegramente al jazz monouche o gypsy jazz: el swing delicioso, seiscuerdístico por antonomasia, que surgió en los arrabales de París durante el período de entreguerras. Sin concesiones y desde abajo, el Django L’H ha convertido a L’Hospitalet en un referente en el Viejo Continente del swing europeo. No en Vano, la EMCA, la escuela municipal de la segunda ciudad de Cataluña, es de los pocos centros en nuestro país, sino el único, que cuenta con un departamento de jazz manouche, dirigido en este caso por el también máximo responsable del certamen hospitalense: el guitarrista Albert Bello. En el programa de esta semana dedicamos un pequeño especial a la edición de este año del Django L’H, un festival por donde han pasado figuras de la altura de Birelli Lagrene, Tchavolo Schmitt, Les Doigts de l’Homme, Biel Ballester y un largo etcétera.
En Bad Music Jazz número 140 también escuchamos las novedades de Mikel Andueza, Jan Lundgren, Rob Mazurek Exploding Star Orchestra y los dúos Albert Cirera & Ulrich Mitzlaff y Marilyn Crispell & Gerry Hemingway. Cerramos la emisión recordando al gran Allen Toussaint.

Tracklist:
-SAI Trio —fragment d’una actuació al Centre Cívic Can Déu (Barcelona, 2013), aquí.
-Mikel Andueza, “Majito” —del disc 5 segundoro / cada 5 segundos (Errabal, 2015).
-Jan Lundgren, “In Your Own Sweet Way” —del disc All By Myself (Fresh Sound, 2014).
-Ernie Watts, “Goin’ Home” —del disc Planet Love (World Pacific Jazz, 1969).
-Marc Ribot’s Young Philadelphians, “TSOP (The Sound Of Philadelphia) —fragment d’una actuació al festival Live at Fuji Rock (Yuzawa, Japó, 2014), aquí.
-Rob Mazurek Exploding Star Orchestra, “The Arc Of Slavery #72” —del disc Galactic Parables: Volume 1 (Cuneiform, 2015).
-Albert Cirera & Ulrich Mitzlaff, “Carmine Red over Cinnabar” —del disc Cròniques 2 (Discordian, 2015).
-Marilyn Crispell, Gerry Hemingway, “Everytime We Said Goodbye” —del disc Table of Changes (Intakt, 2015).
-Sébastien Giniaux, Lou Boustani, Simon Pagé, Al McLean, “Minor Swing” —fragment d’una actuació a l’Espace La Fontaine (Mont-real, 2014), aquí.
-Angelo Debarre, “Swing gitane” —fragment d’una actuació (2012), aquí.
-Robin Nolan, “Flora” —del disc Gypsy Blue (Hot Records, 2013).

I per acabar… “Happy Times”, d’Allen Toussaint —del disc Happy Times in New Orleans: The Early Sessions 1958-1960 (Import Vendor / Soul Jam, 2012).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Ivo Sans, Errabal, El Pricto (Discordian), Teresa Vallbona i Albert Bello (Festival Django L’H), Xènia Rafí i Francesc Xavier Sánchez (Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona), Pere Pons i Marta Solé (Jamboree Jazz Club Festival).

Foto: Rob Mazurek (Paulo Borgia / Cuneiform).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.