BAD MUSIC JAZZ #148

La pianista barcelonina Eva Novoa fa un lustre que viu a Nova York, a on es fa amb músics de la seva generació com ara Kirk Knuffke, Matt Mitchell o els companys amb els quals ha format el quartet Ditmas —Michaël Attias, Max Johnson i Jeff Davis— amb els quals ha enregistrat el treball Butterflies and Zebras (FSNT), una petita gran mostra del que es cou en els ambients del jazz, diguem-ne, alternatiu del districte novaiorquès de Brooklyn. Dos anys i mig després de la darrera trobada, hem tornat a tenir el plaer de conversar amb Eva Novoa. Al programa d’aquesta setmana us oferim una llarga entrevista amb Novoa enregistrada durant les passades dates nadalenques a Barcelona.
A Bad Music Jazz número 148 també ens fem ressò del tercer lliurament de la sèrie de duets encetats pel saxofonista Albert Cirera sota el títol de “Cròniques” -aquest cop en concret amb el contrabaixista Alvaro Rosso- i del nou projecte del quatrecordista Henri Texier. Acabem repassant la programació del 26è Festival de Jazz de Granollers i escoltant un clàssic del saxofonista Jean Toussaint.

————————————————————————————-

(CAST) La pianista barcelonesa Eva Novoa lleva un lustro viviendo en Nueva York, donde se codea con músicos de su generación como Kirk Knuffke, Matt Mitchell o los compañeros con que ha formado el cuarteto Ditmas —Michaël Attias, Max Johnson y Jeff Davis—, con los que ha grabado el trabajo Butterflies and Zebras (FSNT), una pequeña gran muestra de lo que se cuece en los ambientes del jazz, digamos, alternativo del distrito neoyorquino de Brooklyn. Dos años y medio después del último encuentro, hemos vuelto a tener el placer de volver a conversar con Eva Novoa. En el programa de esta semana os ofrecemos una larga entrevista con Novoa grabada durante las pasadas fechas navideñas en Barcelona.
En Bad Music Jazz número 148 también nos haceos eco de la tercera entrega de la serie de dúos llevados a cabo por el saxofonista Albert Cirera bajo el epígrafe de “Cròniques” -en esta ocasión con el contrabajista Álvaro Rosso- y del nuevo proyecto del cuatrocuerdista Henri Texier. Acabamos repasando la programación del 26º Festival de Jazz de Granollers y escuchando un clásico del saxofonista Jean Toussaint.

Tracklist:
-Barcelona Traction, “Sudamérica” —del disc Barcelona Traction (Edigsa / Òliba, 1975 [Picap, 2009]).
-Barcelona Traction, “Has vist passar els ocells?” —del disc Barcelona Traction (Edigsa / Òliba, 1975 [Picap, 2009]).
-Eva Novoa Ditmas Quartet, “Spicy Water” —del disc Butterflies and Zebras (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Eva Novoa Ditmas Quartet, “The Drone” —del disc Butterflies and Zebras (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Eva Novoa Ditmas Quartet, “Justin” —del disc Butterflies and Zebras (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Eva Novoa Ditmas Quartet, “Cofee Stain” —del disc Butterflies and Zebras (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Eva Nova Ditmas Quartet, “Jack Nicholson” —del disc Butterflies and Zebras (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Albert Cirera & Alvaro Rosso, “Hipismo Azteca” —del disc Cròniques 3 (Discordian, 2015).
-Henri Texier, “He Was Just Shinning” —del disc Sky Dancers (Label Bleu, 2016).
-Bindu Trio, “La mare de Déu de Minsk” —del disc El dibuixant que sent visions (Hot Blues Records, 2014).

I per acabar… “What Goes Arround”, de Jean Toussaint —del disc homònim (World Circuit, 1991).

Agraïments: Eva Novoa, Jordi Pujol Baulenas (Fresh Sound), El Pricto (Discordian) i Violeta Amargant, Joan Sanmartí i Lluís Sitges (Jazz Granollers).

Foto: Eva Nova (Scott Friedlander).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.

Please follow and like us: