Rodrigo Amado, Toni Solà, Solsona / Farrés, Van Huffel / Maksymiw, Clara Lai, Rafa Madagascar i John McLaughlin.

Escrito por el 26/02/2016

BAD MUSIC JAZZ #149

Lisboa i Cracòvia comparteixen un tret singular: gaudir d’una notable escena free-jazzística, de jazz d’avantguarda, de músiques improvisades o com vulgueu anomenar el funambulisme sonor. Precisament, un reputat músic de la ciutat de la saudade va gravar el 2015 un disc publicat per un prestigiós segell de la capital del Vístula, considerat el millor de l’any pel web Freejazzblog.org. Parlem de Rodrigo Amado, autor d’un CD amb un títol vindicatiu, This is Our Language, que radiem al programa d’aquesta setmana.
A Bad Músic Jazz número 149 escoltem també les novetats dels duets Vicenç Solsona / Jordi Farrés i Peter Van Huffel / Alex Maksymiw, del piano solo de la prometedora Clara Lai i de la descàrrega llatina de Rafa Madagascar. Per altra banda, aprofitant la coincidència entre l’inici del 35 Festival Jazz Terrassa i el Premi Enderrock al Millor Disc de Jazz per Votació Popular, escoltem a la persona que encarna aquests dos conceptes: el gran Toni Solà. I, com és costum a BMJ, acabem l’emissió repassant l’agenda i punxant un clàssic jazzístic, en aquest cas del guitarrista John McLaughlin.

————————————————————————————-

(CAST) Lisboa y Cracovia comparten una singular característica: gozar de una notable escena free-jazzística, de jazz de vanguardia, de músicas improvisadas o como queráis llamar al funambulismo sonoro. Precisament, un reputado músico de la ciudad de la saudade grabó en 2015 un disco publicado por un prestigioso sello de la capital del Vístula, considerado el mejor del año por el web Freejazzblog.org. Hablamos de Rodrigo Amado, autor de un CD de título vindicativo, This Is Our Language, que radiamos en el programa de esta semana.
En Bad Music Jazz número 149 escuchamos también las novedades de los dúos Vicenç Solsona / Jordi Farrés y Peter Van Huffel / Alex Maksymiw, del piano solo de la prometedora Clara Lai y de la descarga latina de Rafa Madagascar. Además, aprovechando la coincidencia entre el inicio del 35 Festival Jazz Terrassa y el Premio Enderrock al Mejor Disco de Jazz por Votación Popular, escuchamos a la persona que encarna ambos conceptos: el gran Toni Solà. Y, como es tradición en BMJ, acabamos la emisión repasando la agenda de los próximos días y pinchando un clásico jazzístico, en este caso del guitarrista John McLaughlin.

Tracklist:
-Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trio, “Plaça Vella” —del disc homònim (Swit Records, 2009).
-Toni Solà, “Wabash” —del disc The Heart of Jazz (Swing Alley, 2015).
-Vicenç Solsona & Jordi Farrés, “See You Again / Detenido en el azul” —del disc Guitarreando (Temps Record, 2015).
-Peter Van Huffel & Alex Maksymiw, “Slow Burn” —del disc Kronix (Fresh Sound New Talent, 2016).
-Clara Lai, “Bosque adentro: / se oyen hachas leñadoras, / pájaros carpinteros” —del disc Haikus (Discordian, 2016).
-Rodrigo Amado, “This Is Our Language” —del disc homònim (Not Two, 2015).
-Rafa Madagascar Ancestral Project, “Aural Blue” —del disc Illumination (Quadrant, 2015).
-Memoria Uno, “Conducción #5” —del disc Crisis (Discordian, 2014).

I per acabar… “It’s Funny”, de John McLaughlin —del disc Extrapolation (Marmalade, 1969 [Polydor, 1991]).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Blanca Gallo (Gaudi-U-Música), El Pricto (Discordian), Josep Ramon Jové (Quadrant), David Celis, Festival Jazz Terrassa.

Foto: d’esquerra a dreta: Joe McPhee, Chris Corsano, Kent Kessler i Rodrigo Amado (Nuno Martins).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist