Canción actual

Title

Artist


Txema Riera, Estival de Jazz i Stockhausen/Weber, Sergi Sirvent, RS Faktor, Orgàsmic Quintet i Wes Montgomery.

Escrito por el 16/06/2016

BAD MUSIC JAZZ #155

A Igualada, quan la primavera se’n va, arriba l’Estival de Jazz, un certamen que enguany celebra la seva quarta edició. Un dels trets distintius del festival anoienc és la famosa Carta Blanca, una sessió en la qual l’Estival convida a un músic del nostre paisanatge jazzístic a presentar i enregistrar en viu una proposta inèdita. Gràcies a aquesta iniciativa, tres grans jazzman han posat en marxa projectes de gran solera: Ramon Prats, amb el quartet Pandora; Dani Comas, amb el projecte Epokhé; i Toni Vaquer, amb Noninó. L’agraciat de l’edició del 2016 és el pianista i organista Txema Riera, amb el qual parlem en el programa d’aquesta setmana.
A Bad Music Jazz número 155 també repassem la resta de propostes de l’Estival de Jazz 2016, escoltem les novetats del duet Markus Stockhausen & Florian Weber, del trompetista Rubén Salvador, de Sergi Sirvent i de l’Orgàsmic Quintet de Jordi Mestre. Acabem amb l’agenda dels pròxims dies i amb un clàssic de Wes Montgomery.

————————————————————————————-

(CAST) En Igualada, cuando la primavera se va, llega el Estival de Jazz, un certamen que este año celebra su cuarta edición. Un rasgo distintivo del festival anoiense es la famosa Carta Blanca, una sesión en la que el Estival invita a un músico de nuestro paisanaje jazzístico a presentar y grabar en vivo una propuesta inédita. Gracias a esta iniciativa, tres grandes jazzman nacionales han puesto en marcha proyectos de gran solera: Ramon Prats, con el cuarteto Pandora; Dani Comas, con el proyecto Epokhé; y Toni Vaquer, con Noninó. El agraciado de la edición de 2016 es el pianista y organista Txema Riera, con el que hablamos en el programa de esta semana.
En Bad Music Jazz número 155 también repasamos el resto de propuestas del Estival de Jazz 2016, escuchamos las novedades Markus Stockhausen & Florian Weber, del trompetista Rubén Salvador, de Sergi Sirvent y del Orgàsmic Quintet de Jordi Mestre. Acabamos con la agenda de los próximos días y con un clásico de Wes Montgomery.

Tracklist:
-Víctor Correa Vocal Quartet, “Spring Can Really Hang You Up The Most” —del disc Wind & Songs (Youkali Music, 2013).
-Larry Goldings Trio, “Here, There & Everywhere” —del disc Light Blue (Minor Music, 1993).
-Marco Mezquida & Félix Rossy, “Elegia,” “Indigo Girl” —enregistrament en viu a càrrec de Wave’sbreed Productions (Viladecans, 2015), aquí.
-Mathilde Toussaint, “Saint James Infermery” —enregistrament en viu a càrrec de Yohann Henry i Paul Kusnierek (Nova Jazz Cava, Terrassa, 2015), aquí.
-Markus Stockhausen & Florian Weber, “Better World” —del disc Alba (ECM, 2016).
-RS Faktor, “Fjordsong” —del disc Akúfeno (Errabal, 2016).
-Sergi Sirvent, “Giusto Sil·làbic Part II” —del disc Catalexi (autoeditat, 2016).
-Orgàsmic Quintet, “Matusalen” —del disc El soulògic de Jordi Mestre (Quadrant, 2016).
-Clara Lai, “Duermes en la campana/ de bronce oscurecido / ¡Mariposa!” —del disc Haikus (Discordian, 2016).
-Fly, “Lady B” —del disc Sky & Country (ECM, 2009).

I per acabar… “Movin’ Wes (Part II)”, de Wes Montgomery —del disc Movin’ Wes (Verve, 1964 [Universal Classics, 1999]).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Txema Riera, Elena Vives (Estival de Jazz), Errabal, Sergi Sirvent, Josep Ramon Jové (Quadrant), El Pricto (Discordian) i Jazz Terrassa.

Foto: Txema Riera (Miquel Carol / Jazz Terrassa).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.