Cholet / Michel / Ithursarry / López, Liquid Trio, Los Cronopios, Tony Malaby, Broken Brothers Brass Band i Art Pepper.

BAD MUSIC JAZZ #157

Si us acosteu a les catacumbes de la música lliure a Barcelona, és molt probable que trobeu a la Marianne Brull, una dona gran que no es perd cap sessió del funambulisme jazzístic. Veïna del barri barceloní del Poble Sec, Marianne Brull és també la vídua de José Martínez Guerricabeitia, fundador i alma mater de l’editorial Ruedo Ibérico, puntal del pensament llibertari i de l’antifranquisme militant a l’exili. Marianne és el títol del segon treball de l’Agustí Fernández Líquid Trio. Al programa d’aquesta setmana punxem una peça d’aquest CD*.
A Bad Music Jazz número 157 també escoltem les novetats del quartet Jean-Christophe Cholet, Matthieu Michel, Dadier Ithursarry i Ramón López, del nonet Los Cronopios, del projecte de Tony Malaby Paloma Recio i de la Broken Brothers Brass Band. Acabem amb un clàssic d’Art Pepper.
*Us recomanem que escolteu la molt interessant entrevista a la Marianne Brull del nostre company Carlos Pérez Cruz a El Club de Jazz, aquí.

————————————————————————————-

(CAST) Si os acercáis a las catacumbas de la música libre en Barcelona, es muy probable que deis con Marianne Brull, una mujer mayor que no se pierde ninguna sesión del funambulismo jazzístico. Vecina del barrio barcelonés del Poble Sec, Marianne Brull es también la viuda de José Martínez Guerricabeitia, fundador y alma mater de la editorial Ruedo Ibérico, puntal del pensamiento libertario y del antifranquismo militante en el exilio. Marianne es el título del segundo trabajo del Agustí Fernández Líquid Trio. En el programa de esta semana pinchamos una pieza de este CD*.
En Bad Music Jazz número 157 también escuchamos las novedades del cuarteto Jean-Christophe Cholet, Matthieu Michel, Dadier Ithursarry y Ramón López, del noneto Los Cronopios, del proyecto de Tony Malaby Paloma Recio y de la Broken Brothers Brass Band. Acabamos con un clásico de Art Pepper.
*Os recomendamos que escuchéis la muy interesante entrevista a Marianne Brull de nuestro compañero Carlos Pérez Cruz en El Club de Jazz, aquí.

Tracklist:
-Marcel·lí Bayer, improvisació al Mortfort Festival (Ventalló, Alt Empordà, 2015), aquí.
-La Banda del Foro, “San Blas Blues” —actuació en directe al restaurant El Foro (Barcelona, 2015), aquí.
-Jean-Christophe Cholet, Matthieu Michel, Dadier Ithursarry, Ramón Lóopez, “Junction Point” —del disc Whispers (La Buissonne, 2016).
-Agustí Fernández Líquid Trio, “La heroica ciudad dormía la siesta” —del disc Marianne (Vector Sounds, 2016).
-Los Cronopios, “Cartas de mamá” —del disc Relatos breves (Underpool, 2016).
-Tony Malaby Paloma Recio, “Artifact” —del disc Incantation Suite (Clean Feed, 2016).
-Broken Brothers Brass Band, “Dantza zure botilarekin” —del disc Ildoa Landuz (Errabal, 2016).
-Jorge da Rocha, frameng d’una actuació a l’Auditorio da Biblioteca Municipal (Santa Maria da Freira, Portugal, 2016), aquí.

I per acabar… “Imagination”, de Burke / Van Hausen, interpretada per Art Pepper al disc Art Pepper meets the Rhythm Section (Contemporary, 1957 [Poll Winners Records, 2014]).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Agustí Fernández Liquid Trio, Vector Sounds, Underpool, Errabal.

Foto: d’esq. a dreta: Agustí Fernández, Albert Cirera i Ramon Prats (Joan Cortès / Vector Sounds).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.

Leave a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.