Canción actual

Title

Artist


Natsuko Sugao, Aranda / Díaz / Martínez, Avishai Cohen, Ricardo Gallo, Bello / Saña, Django LH i un clàssic de Boris Vian

Escrito por el 18/11/2016

BAD MUSIC JAZZ #159

La pianista Irene Aranda, el violista de roda Germán Díaz i la bateria Lucía Martínez són sens dubte tres dels millors músics de l’actual escena de les músiques improvisades a Espanya. Plegats han signat un treball, Tribus, que, com bé apunta el crític Yahvé M. de la Cavada, “basteixen ponts amb les nostres oïdes.” Al programa d’aquesta setmana escoltem una peça d’aquest disc. També ens fem ressò de les novetats de Natsuko Sugao, l’Avishai Cohen trompetista, de Ricardo Gallo i del tàndem Albert Bello i Oriol Saña.
A Bad Music Jazz número 159 també dediquem l’agenda a repassar les activitats del festival Django LH i acabem amb un clàssic de Boris Vian.

————————————————————————————-

(CAST) La pianista Irene Aranda, el zanfonista Germán Díaz y la baterista Lucía Martínez son sin duda tres de los mejores músicos de la actual escena de las músicas improvisadas en España. Juntos han firmado un trabajo, Tribus, que, como apunta con acierto el crítico Yahvé M. de la Cavada, “tienden puentes con nuestros oídos.” En el programa de esta semana escuchamos una pieza de este disco. También nos hacemos eco de las novedades de Natsuko Sugao, del Avishai Cohen trompetista, de Ricardo Gallo y del tándem Albert Bello y Oriol Saña.
En Bad Music Jazz número 159 también dedicamos la agenda a repasar las actividades del Django LH y acabamos con un clásico de Boris Vian.

Tracklist:
-Natsuko Sugao, “La danza de una luz” —al disc homònim (Underpool, 2016).
-Irene Aranda, Germán Díaz, Lucía Martínez, “Festina mox nox” —al disc Tribus (Producciones Efímeras, 2016).
-Quim Lecina i Nou Brownie Jazz Quartet, fragment de l’actuació al Jazzing Festival de Jazz de Sant Andreu (Barcelona, 2014) —aquí.
-Sly & Roby meets Nils Petter Molvaer, fragment de l’actuació al festival Jazz Baltica (2015) —aquí.
-Avishai Cohen, “Quinscence” —al disc Into the Silence (ECM, 2016).
-Ricardo Gallo, “Ventanas” —del disc Más allá de las montañas (Bluegallo Music, 2016).
-Albert Bello & Oriol Saña Experiment 2.0, “Plaça Eivissa” —del disc Boston Bridges (Temps Record / Ajuntament de L’Hospitalet, 2016)
-Scaramouche, “The Lady is a Tramp” —enregistrament en viu (2016), aquí.
-Stochelo Rosenberg, “Vals à Rosenthal” —del disc Seresta (Polydor, 1989).
-Brady Winterstein, “Joseph Joseph” —del disc Happy Together (Plus Loien Music, 2011).

I per acabar… “Je Bois”, de Boris Vian, inclós al recopilatori Jazz dans le caveaux (Omaha Music, 2015).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Natsuko Sugao, Underpool, Irene Aranda, Albert Bello, Teresa Vallbona (Festival Django LH), Marta Solé i Pere Pons (Jamboree Jazz Club Festival) i Xènia Rafí i Francesc Xavier Sánchez (Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona).

Foto: Irene Aranda, Germán Díaz i Lucía Martínez (autor desconegut, aquí).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.