Canción actual

Title

Artist


Entrevista a Víctor de Diego i a més: Eve Risser, Jim Black, Marcelo Escrich i Sonny Clark

Escrito por el 20/01/2017

BAD MUSIC JAZZ #162

El saxofonista Víctor de Diego (Bilbao, 1964) és un dels exponents més emblemàtics de la quadrilla basca de joves músics de jazz que va recalar a Barcelona durant la segona meitat dels 80, i que tantes alegries ha regalat a la parròquia comtal.

A banda de col·laborar amb formacions com ara la Barcelona Jazz Orquestra o la Jamboree Big Latin Band, Víctor De Diego ecapçala des de fa tres anys un trio amb Jordi Gaspar (contrabaix) i Gonzalo del Val (bateria), amb el qual va presentar fa pocs mesos el setè treball de la seva discografia com a líder: Bittor (Quadrant). Al programa d’aquesta setmana us oferim una llarga entrevista amb Víctor de Diego.
A Bad Music Jazz número 162 també escoltem les novetats de la White Desert Orchestra de la pianista Eve Risser, el trio del bateria Jim Black i la també formació a tres bandes del contrabaixista Marcelo Escrich. Acabem l’emissió repassant l’agenda dels pròxims dies —parant atenció al 27è Festival de Jazz de Granollers— i escoltant un clàssic interpretat pel pianista Sonny Clark.

————————————————————————————-

(CAST) El saxofonista Víctor de Diego (Bilbao, 1964) es uno de los exponentes más emblemáticos de la cuadrilla de jóvenes músicos de jazz que recaló en Barcelona durante la segunda mitad de los 80, y que tantas alegrías ha regalado a la parroquia condal. Al margen de colaborar con formaciones como la Barcelona Jazz Orquestra o la Jamboree Big Latin Band, De Diego encabeza desde hace tres años un trío junto con Jordi Gaspar (contrabajo) y Gonzalo del Val (batería), con el que presentó hace pocos meses el séptimo trabajo de su carrera como líder: Bittor (Quadrant). En el programa de esta semana os ofrecemos una larga entrevista con Víctor de Diego.
En Bad Music Jazz número 162 también escuchamos las novedades de la White Desert Orchestra de Eve Risser, el trío del baterista Jim Black y la también formación a tres del contrabajista Marcelo Escrich. Acabamos la emisión repasando la agenda de los próximos días —poniendo el acento en el 27º Festival de Jazz de Granollers— y escuchando un clásico interpretado por el pianista Sonny Clark.

Tracklist:
-Koniec, “Quítame allá esas vacas” —al disc Senza parole (Audiovisuals de Sarrià, 1984) [inclós a CD doble Koniec (La Olla Exprés, 2017)].
-Eve Risser White Desert Orchestra, “Tent Rocks.” —al disc Les deux versants se regardent (Clean Feed, 2016).
-Víctor de Diego Trio, “Zazpiko” —al disc Bittor (Quadrant, 2016).
-Víctor de Diego Trio, “Cheryl” —al disc Bittor (Quadrant, 2016).
-Víctor de Diego Trio, “Wefree 4” —al disc Bittor (Quadrant, 2016).
-Víctor de Diego Trio, “Barabain” —al disc Bittor (Quadrant, 2016).
-Víctor de Diego Trio, “Txoria Txori” —al disc Bittor (Quadrant, 2016).
-Jim Black Trio, “Falls” —del disc The Constant (Intakt, 2016).
-Marcelo Escrich Silent Trio, “There in a Dream” —al disc Charlie Haden Songbook (Errabal, 2016).
-Joan Vidal Sextet, “The Best Inside” —al disc Revisiting Zaratustra (Jazz Granollers, 2016).

I per acabar… “Speak Low”, de Kurt Weill i Ogden Nasch —al disc Sonny’s Crib (Blue Note, 1958 [2004]), de Sonny Clark.

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Víctor de Diego, Josep Ramon Jové (Quadrant), Eli Gras (La Olla Exprés) i Errabal.

Foto: Víctor de Diego (Carlos Catarecha).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.