BSO El Rei Borni (El Rey Tuerto) de Marc Crehuet

Escrito por el 15/09/2015

Un policia antiavalots buida l’ull a un manifestant amb una pilota de goma. El manifestant apareix de casualitat una nit a sopar a casa seva. Així comença El Rei Borni, el fenomen teatral de la temporada passada. «Una comèdia àcida sobre la fragilitat de les conviccions i la recerca de la veritat. En la incertesa de la vida busquem respostes i donar sentit a les coses, donant pals de cec en un món caòtic, l’ordre profund del qual se’ns escapa… I només el borni, en aquesta terra de cecs, pot veure-hi una mica més clar i convertir-se en el rei». El Rei Borni és a punt de fer el salt al cinema de la mà de Moiré Films. El seu director, Marc Crehuet, gran meloman (com ja es podia sospitar veient la sèrie Pop Ràpid) ha tingut molta cura en la Banda Sonora: «Per mí és clau. Sempre he sigut un freak de les bandes sonores, de fet els meus primers vinils eren només BSO, fins al Nevermind de Nirvana, que em va pillar amb 12 anys, no vaig començar a comprar discos de pop». Com a fan de scanner que és, ens l’ha volgut avançar aquí. Merci crack!

EL REI BORNI

Què has buscat en la música triada per a la banda sonora de El Rei Borni?

«El Rei Borni és una comèdia, sí, però és una comèdia negra, dramàtica, que es va enfosquint a mesura que avança el metratge. A més, és una pel·lícula rodada pràcticament en una sola localització, la casa del protagonista, perquè vaig voler ser molt fidel al text teatral i, alhora, jugar amb la sensació opressiva que et dóna el fet de no sortir del mateix espai.

Aquest espai on es mouen els personatges té un important component simbòlic, ja que és també l’espai mental del protagonista i es va deteriorant a mesura que ell va entrant en crisi.

La música havia de contribuir a submergir a l’espectador en aquest aire dens, en aquest espai amb un cert component d’irrealitat. De fet, la banda sonora ens va ajudar a dissenyar l’estètica visual de la pel·lícula.

Ja escrivint el guió vaig començar a escoltar temes de Ben Frost, que vaig ensenyar a la Sylvia Steinbrecht (directora d’art) i al Xavi Giménez (director de fotografia) en el procés de preparació. Aquestes peces (de l’album Aurora) van ser essencials per entendre’ns a l’hora de definir el to estètic.»

«Ben Frost em va portar a escoltar altres artistes de Bedroom Community, com Nico Muhly y Valgeir Sigurösson i mentre estàvem rodant, el Xavi i jo escoltàvem temes d’aquests compositors. Ja al muntatge, aquesta música minimalista, abstracta, trencada en certs moments, no només encaixava a la perfecció amb el to que buscàvem: també ens va guiar a l’hora de definir el ritme i la cadència que havien de tenir algunes seqüències.

El tema de Swans, que no pertanyen al segell de Bedroom Community i, per tant, està més desconnectat de la resta, ens va servir precisament per les transicions en moments de la pel·lícula en què buscava marcar un canvi de to. Però tot i venir d’un altre àmbit, Some things we do per mi té un esperit que casa totalment amb la resta de la banda sonora. També la lletra de la cançó està d’alguna manera connectada amb el contingut de la pel·lícula i és per això que apareix sencera als crèdits finals.»

«Quan vam contactar amb la gent de Bedroom Community i Mute Song, de seguida van entendre el to que buscàvem i es van implicar en el projecte, facilitant-nos molt les coses. Vull agrair des d’aquí la seva col·laboració, així com la inestimable ajuda de l’Eva Pedragosa de Monday Music, que s’han responsabilitzat de tot el procés de gestió de drets.»

Tracklist BSO El Rei Borni:

VENTER- BEN FROST
WORLD WITHOUT GROUND- VALGEIR SIGURÖSSON
GUARDIAN AT THE DOOR- VALGEIR SIGURÖSSON
GONE NOT FORGOTTEN- VALGEIR SIGURÖSSON
PART I MATERIAL IN D- NICO MUHLY
BIG REVEAL- VALGEIR SIGURÖSSON
GUARD DOWN- VALGEIR SIGURÖSSON
SOME THINGS WE DO- SWANS

Playlist BSO El Rei Borni a Spotify:

Fotografia rodatge El Rei Borni (2015):

El Rei Borni

 

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist