De Julio Cortázar a Ornette Coleman passant pel nou disc d’Atomic, Marco Mezquida i Buck/Butcher/Mayas

Escrito por el 24/04/2013

BAD MUSIC JAZZ #67 (#29 a Scanner FM i de la II temporada): 

A banda de l’èxit dels escriptors mediàtics, dels preus triplicats de les roses i de les derrotes del Barça, la passada diada de Sant Jordi també pot servir perquè des de Bad Music Jazz reivindiquem a un referent de la literatura jazzística: Julio Cortázar. Al programa número 67 punxem a Charlie Parker, un dels músics favorits de l’autor de de la novel·la Rayuela — de la qual enguany se celebra el 50 aniversari de la seva publicació —, i escoltem el propi literat argentí explicant la seva relació amb el jazz. Del llegendari Cortázar passem als històrics del jazz català Josep Maria Farràs i Francesc Burrull, de qui escoltem el seu recent disc conjunt. A les antípodes del duet Farràs-Burrull es troba la música del segell Unsounds, que ens serveix una sessió d’improvisació lliure del trio Butcher-Buck-Mayas. Un tema en solitari del pianista Franco Piccinno i una peça del darrer disc del quintet Atomic són dues novetats més d’un programa en el qual el pianista Marco Mezquida ens explica la presentació, aquesta setmana, del seu nou disc. A Bad Music Jazz número 67 també repassem la resta de l’agenda dels propers dies i acabem amb un clàssic del pare del free-jazz: “Eventually”, d’Ornette Coleman.

————————————————————————————-

(CAST) Al margen del éxito de los escritores mediáticos, de los precios triplicados de las rosas y de las derrotas del Barça, la pasada celebración en Cataluña de la diada de Sant Jordi también puede servir para que desde Bad Music Jazz reivindiquemos a un referente de la literatura jazzística: Julio Cortázar. En el programa número 67 pinchamos a Charlie Parker, uno de los músicos favoritos del autor de la novela Rayuela —de la que este año se cumple el 50 aniversario de su publicación—, y escuchamos al propio literato argentino explicando su relación con el jazz. Del legendario Cortázar pasamos a los históricos del jazz catalán Josep Maria Farràs i Francesc Burrull, de quienes escuchamos su reciente disco conjunto. En las antípodas del dueto Farràs-Burrull se encuentra la música del sello Unsounds, que nos sirve una sesión de improvisación libre del trío Butcher-Buck-Mayas. Un tema en solitario del pianista Franco Piccinno y una pieza del último disco del quinteto Atomic son dos novedades más de un programa en el cual el pianista Marco Mezquida nos explica la presentación, esta semana, de  su nuevo disco. En Bad Music Jazz número 67 también repasamos el resto de la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico del padre del free-jazz: “Eventually”, de Ornette Coleman.

Tracklist:

-Charlie Parker, “Relaxin’ At Camarillo” —del disc The Complete Dial Sessions (Definitive Records, 1999).

-Burrull & Farràs Quintet, “Easy Living” —del disc Empremtes (Temps Record, 2013).

-John Butcher, Tony Buck, Magda Mayas, Burkhard Stangl, “Vellum” (fragment) —del disc Plume (Unsounds, 2013).

-Franco Piccinno, “Forma Libera #25” —del disc Forma Libera II (autoeditat, 2012).

-Atomic, “There’s A Hole In The Mountain —del disc de títol homònim (Jazzland, 2013).

-Marco Mezquida Trio, “Dama de nit” —del disc My Friend Marko (Fresh Sound New Talent, 2013).

-Gonzalo del Val Electric Project, “Played Twice” —enregistrament en viu a la sala Robadors 23 (Barcelona), el 2012, a http://vimeo.com/42972492.

I per acabar… «Bop About», d’Atomic —del disc The Bikini Tapes (Jazzland, 2005)— i Eventually, d’Ornette Coleman —del disc The Shape of Jazz to Come (Atlantic, 1959).

Agraïments: Marco Mezquida, Pere Pons i Marta Fontanals (Arco Y Flecha).

Foto: Ornette Coleman.

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist