Canción actual

Title

Artist


En el programa d’avui: 23Robadors i els vàndals de la porra, el nou disc de Jaume Vilaseca, parlem amb Carles Ocaña (ViJazz) i escoltem a Alexandra Grimal, Gorka Garay i Dollar Brand

Escrito por el 04/07/2013

BAD MUSIC JAZZ # 77 (# 39 a Scanner FM i de la II temporada):

En el marc d’una batuda per detectar “irregularitats administratives”, una vintena llarga de mossos d’esquadra, vestits com si haguessin de desarticular un escamot terrorista, van irrompre de forma violenta la matinada del passat divendres al 23Robadors, entre d’altres locals del barri barceloní del Raval. Porra en mà i amb actitud fatxenda, van humiliar a la clientela i els cambrers posant-los cara a la paret per registrar-los de mala manera. El guitarrista Sergi Boal, present al local, va gosar demanar-los explicacions. Com a resposta els mossos el van retenir expressament durant mitja hora amb empentes, insuls i amenaces de tot tipus. El seu testimoni dels fets, publicat a les xarxes socials i diversos mitjans —La Directa, El Diario i altres— es esfereïdor. Des de Bad Music Jazz condemnem uns fets que trobem inadmissibles. Ens solidaritzem amb els amics de Robadors 23, un dels espais emblemàtics del jazz, el flamenc i altres músiques de catacumba a Barcelona, escoltant a Sergi Boal.

A Bad Music Jazz número 77 també conversem amb el pianista Jaume Vilaseca, escoltem les novetats d’Alexandra Grimal i Gorka Garay, parlem del Festival Vijazz 2013 amb Carles Ocaña, el seu director artístic, i acabem amb una peça del llegendari Dollar Brand/Abdullah Ibrahim.

————————————————————————————-

(CAST) En el marco de una redada para detectar “irregularidades administrativas”, una veintena larga de mossos d’esquadra, vestidos como para desarticular un comando terrorista, irrumpieron de forma violenta la madrugada del pasado viernes en 23Robadors, entre otros locales del barrio barcelonés del Raval. Porra en mano y con actitud chulesca, humillaron a la clientela y a los camareros poniéndolos cara a la pared para registrarlos con malos modos. El guitarrista Sergi Boal, presente en el local, se atrevió a pedirles explicaciones. Como respuesta los mossos lo retuvieron expresamente durante media hora con empujones, insultos y amenazas de todo tipo. Su testimonio de los hechos, publicado en las redes sociales y en diversos medios —La Directa, El Diario y otros— es escalofriante. Desde Bad Music Jazz condenamos unos hechos que juzgamos inadmisibles. Nos solidarizamos con los amigos de Robadors 23, uno de los espacios emblemáticos del jazz, el flamenco y otras músicas de catacumba en Barcelona, escuchando a Sergi Boal.

En Bad Music Jazz número 77 también conversamos con el pianista Jaume Vilaseca, escuchamos las novedades de Alexandra Grimal y Gorka Garay, hablamos del Festival Vijazz con Carles Ocaña, su director artístico, y acabamos con una pieza del legendario Dollar Brand/Abdullah Ibrahim.

Tracklist:
-Sergi Boal, “Fez” —del disc Silenci (autoeditat, 2012).
-Sergi Boal, “Cercle” —del disc de títol homònim (autoeditat, 2013).
-Jaume Vilaseca & Ravi Chary, “Drumun & Bai” —del disc Coming Home (Discmedi, 2013).
-Jaume Vilaseca, “Paseos” —del disc Coming Home (Discmedi, 2013).
-Jaume Vilaseca, “Raval Nightfunk” —del disc Coming Home (Discmedi, 2013).
-Alexandra Grimal Dragons, “Khamsin VI” —del disc Heliopolis (Cordes & Âmes, 2007).
-Gorka Garay, “Goodbye Berlin” —del disc El cazador de la luz (Quadrant, 2013).
-Medeski, Martin & Wood, “Doopler” —del disc Free Magic (Indirecto Records, 2012).

I per acabar… “African Herbs”, de Dollar Brand —del disc de títol homònim (The Sun, 1975).

Agraïments: Jaume Vilaseca, Nèstor Lozano (Comedia Comunicació & Mèdia), Josep Ramon Jové (Quadrant Produccions) i Carles Ocaña (Banc Sabadell Vijazz Penedès).

Foto: Robadors 23 (Paco el Ruina).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones
  1. Martí   /   05/07/2013, (10:35)

    Hola August:
    Gràcies a tu per ser un dels autors materials i intel·lectuals del Robadors 23! Un plaer parlar de locals com el vostre a BMJ.
    Una forta abraçada,
    Martí.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.