Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Dani Comas amb música de Eskellin/Parkins/Black, Hi Red Center, Mike Vargas, Agustí Fernández Liquid Trio i David Xirgu. I a més: recordem a Horace Silver

Escrito por el 19/06/2014

BAD MUSIC JAZZ #108

Company de viatge d’Albert Cirera, Ramon Prats, Jordi Matas, Juan Pablo Balcázar, Esther Condal i altres bons músics de les darreres fornades, el guitarrista Dani Comas (Cornellà de Terri, 1979) és un dels músics més heterodoxos de la nostra escena, un instrumentista i compositor que es mou amb solidesa per terrenys com el rock, la improvisació lliure i en general les tendències més actuals del jazz. Comas serà enguany el protagonista de la “Carta blanca” que ofereix l’igualadí Estival de Jazz a un músic de casa nostra per a què faci i desfaci com li vingui de gust. A Bad Music Jazz li hem demanat que triï una selecció de peces que el defineixin com a creador i ens les presenti en antena. Una forma diferent de descobrir la personalitat de Dani Comas i de fer-nos una idea de per on aniran els trets en la seva “Carta blanca”.
Al programa d’aquesta setmana també recordem la figura de Horace Silver, que ens va deixar ahir, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de qui serà el còmplice de Dani Comas a l’Estival d’Igualada: el gran bateria David Xirgu.
————————————————————————————-

(CAST) Compañero de viaje de Albert Cirera, Ramon Prats, Jordi Matas, Juan Pablo Balcázar, Esther Condal y otros buenos músicos de las últimas generaciones, el guitarrista Dani Comas (Cornellà de Terri, 1979) es uno de los músicos más heterodoxos de nuestra escena, un instrumentista y compositor que se mueve con soltura por terrenos como el rock, la improvisación libre y en general las tendencias más actuales del jazz. Comas será este año el protagonista de la “Carta blanca” que ofrece el igualadino Estival de Jazz a un músico de nuestro país para que haga y deshaga como le venga en gana. En Bad Music Jazz le hemos pedido que elija una selección de piezas que lo definan como creador y nos las presente en antena. Una manera diferente de descubrir la personalidad de Dani Comas y de aventurar por donde irán los tiros en su “Carta blanca.”
En el programa de esta semana también recordamos la figura de Horace Silver, que nos dejó ayer, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de quien será cómplice de Dani Comas en el Estival de Igualada: el gran baterista David Xirgu.

Tracklist:
-Horace Silver, “Song for My Father” —del disc homònim (Blue Note, 1965).
-Mystic Flugelhorn Band, “54 45 G” —del disc Flu Flu Flu Flu (autoeditat, 2013).
-Ellery Eskellin, Andrea Parkins, Jim Black, “The Dance Of Maya” —del disc Five Other Pieces (+2) (hatOLOGY, 1999).
-Hi Red Center, “Captain Waltz” —del disc Architectural Failures (Pangaea, 2005).
-Mike Vargas, “Microstoria” —del disc Tree: Still Suspended (autoeditat, 2008).
-Agustí Fernández Liquid Trio, “Enmig d’una ventada” —del disc Primer dia i última nit (Sirulita, 2013).
-Free Art Ensemble, “Mandinga” —del disc Free Art Ensamble + Agustí Fernández (autoeditat, 2012).

I per acabar… “Txitxiriko”, de Gorka Benitez, interpretat pel David Xirgu Quartet al disc Indolents (Fresh Sound New Talent, 2000).

Agraïments: Dani Comas, Elena Vives i Albert Cirera (Estival de Jazz), Agustí Fernández i David Xirgu.

Foto: Dani Comas (Felipe Jaramillo Fonnegra / Facebook).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.