Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Gorka Benítez. I a més: Festival de Jazz de Vic, Sergi Felipe i el John Coltrane més espacial

Escrito por el 08/05/2013

BAD MUSIC JAZZ #69 (#31 a ScannerFM i de la II temporada): 

Dels 90 ençà, el saxofonista Gorka Benitez (Bilbao, 1966) és un dels jazzman més inclassificables de l’escena comtal. A cavall del jazz, el pop, el rock, la música tradicional o l’experimentació, Benitez ha esdevingut una de les figures capitals de la seva generació, la dels Bover, Xirgu, Canela, Pérez,… companys de viatge del músic d’origen basc. Un guitarrista de la mateixa lleva, Ben Monder, còmplice de Benitez des dels temps en que van coincidir a Nova York, col·labora amb el saxofonista i el bateria David Xirgu en una aventura que es presenta aquesta setmana a Barcelona, Vic i Girona. Ens ho explica el propi Gorka Benitez, amb el qual també repassem part de la seva fecunda activitat.

Aquesta setmana clou el Voll-Damm 15è Festival de Jazz de Vic. A Bad Music Jazz número 69 repassem la programació final d’aquest certamen i un artista present al cartell, Sergi Felipe, ens presenta el seu projecte. L’agenda dels propers dies i un tema de John Coltrane, per acabar, completen aquesta emissió de numeració eròtica.

————————————————————————————-

(CAST) De los 90 a nuestros días, el saxofonista Gorka Benitez (Bilbao, 1966) es uno de los jazzman más inclasificables de la escena condal. A caballo del jazz, el pop, el rock, la música tradicional o la experimentación, Benitez se ha convertido en una de las figuras capitales de su generación, la de los Bover, Xirgu, Canela, Pérez,… compañeros de viaje del músico de origen vasco. Un guitarrista de la misma quinta, Ben Monder, cómplice de Benitez desde los tiempos en que coincidieron en Nueva York, colabora con el saxofonista y el baterista David Xirgu en una aventura que se presenta esta semana en Barcelona, Vic i Girona. Nos lo cuenta el propio Gorka Benitez, con quien también repasamos parte de su fecunda actividad.

Esta semana concluye el Voll-Damm 15º Festival de Jazz de Vic. En Bad Music Jazz número 69 repasamos la programación de este certamen y un artista presente en el cartel, Sergi Felipe, nos presenta su proyecto. La agenda de los próximos días y un tema de John Coltrane, para acabar, completan esta emisión de numeración erótica.

 

Tracklist:

-Gorka Benitez / David Xirgu / Ben Monder, peça sense nom —enregistrament inèdit al 36 Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz (2012).

-Gorka Benitez / David Xirgu “Lila” —del disc A Marte otra vez (Artimaña, 2012).

-Gorka Benitez, “Sweet Suite 3rd mov” —del disc Sólo la verdad es sexy (Fresh Sound New Talent, 2004).

-Gorka Benitez / David Xirgu, “Salto de presa” —del disc A Marte otra vez (Artimaña, 2012).

-Three Trapped Tigers, “Magne” —del disc Route One Or Die (Blood And Biscuits, 2011).

-Sergi Felipe Whisper Songs, “Bump Ahead III” —del disc Bambú es libre en el espacio (autoeditat, 2013).

-Sergi Felipe Whisper Songs, “Irreal pedal” —del disc Bambú es libre en el espacio (autoeditat, 2013).

-Eh!, “Baila conmigo” —del disc La Fase del Sueño Intratable (B-Core, 2012).

-Ken Vandermark, “Soul In The Sound” —del disc Mark In The Water (Not Two, 2011).

-David Soler Denga, “Botánica #3” —del disc Botánicas (autoeditat, 2012).

I per acabar… “Mars”, de John Coltrane —del disc Interestellar Space (Impulse!, 1967).

Agraïments: Gorka Benitez, Rosa Galbany (Galbany Produccions), Sergi Felipe i Anna Romeu, Josep Gudayol i Miquel Alemany (Voll-Damm Festival de Jazz de Vic).

 

Foto: Gorka Benitez (Gorka Reino).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.