Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Manolo Cabras. I a més: Tomate, Trío y Cebolla, y Dizzy Gillespie

Escrito por el 13/06/2014

Nascut a Cagliari, a Sardenya, el 1971, el contrabaixista Manolo Cabras és un dels músics més brillants de l’escena de Brussel·les, un tot terreny que destaca tant en l’escena més avantguardista com en contextos més canònics. A Cabras el vam conèixer a Barcelona ara fa poc més de 10 anys, de la mà del bateria Oriol Roca, quan va recalar a Barcelona com a part integrant de The Sweet Trio, un magnífic grup de jazz experimental. Cabras, que va ser deixeble de Dave Holland, entre d’altres, és avui un reconegut instrumentista i compositor que es tuteja amb músics de la categoria de Erik Vermeulen, Ben Esluijs, Manu Hermia, Lynn Cassiers, Augusto Pirodda, David Soler, Oriol Roca i un llarg etcètera. El passat mes de maig va ser al 16è Voll-Damm Festival de Jazz de Vic amb Bad Currency. Vam aprofitar llavors per entrevistar-lo.

A Bad Music Jazz número 107 també escoltem una peça de Tomate, Trío y Cebolla, un curiós homenatge jazzístic al bolerista Bola de Nieve, capitanejat pel pianista Javier Galiana. Repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de clàssics del gran Dizzy Gillespie.

 

PD: Per primer cop, la imatge que il·lustra aquest text és original. És obra del fotògraf Joan Cortès, que la va fer en plena entrevista a Manolo Cabras a Vic. Moltes gràcies Joan!

 

————————————————————————————-

 

(CAST)  Nacido en Cagliari, en Cerdeña, en 1971, el contrabajista Manolo Cabras es uno de los músicos más brillantes de la escena de Bruselas, un tdo terreno que destaca tanto en la escena más vanguardista como en contextos más canónicos. A Cabras le conocimos en Barcelona hace poco más de 10 años, del brazo del baterista Oriol Roca, cuando recaló en Barcelona como parte integrante de The Sweet Trio, un magnífico grupo  de jazz experimental. Cabras, que fue discípulo de Dave Holland, entre otros, es hoy un reconocido instrumentista y compositor que se tutea con músicos de Erik Vermeulen, Ben Sluijs, Manu Hermia, Lynn Cassiers, Augusto Pirodda, David Soler, Oriol Roca y un largo etcétera. El pasado mes de mayo estuvo en el 16º Voll-Damm Festival de Jazz de Vic con Bad Currency. Aprovechamos la ocasión para entrevistarlo.

En Bad Music Jazz número 107 también escuchamos una pieza de Tomate, Trío y Cebolla, un curioso homenaje jazzístico al bolerista Bola de Nieve, capitaneado por el pianista Javier Galiana. Repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de clásicos del gran Dizzy Gillespie.

 

PD: Por primera vez, la imagen que ilustra este texto es original. Es obra del fotógrafo Joan Cortès, que la hizo en plena entrevista a Manolo Cabras en Vic. Moltes gràcies Joan!

 

Tracklist:

-Tomate Trío y Cebolla, “Messié Julián” —del disc Canta a Bola de Nieve (Underpool, 2014).

-Bad Currency & Lynn Cassiers, “Rain Curtains” —enregistrament inèdit.

-Manolo Cabras Basic Borg, “I Wouldn’t Be Sure” —del disc homònim (El Negocito, 2012).

-Erik Vermeulen Trio, “The Old Century” —del disc Live Chroma (W.E.R.F., 2009).

-Manolo Cabras Quartet, “ESDA” —enregistrament inèdit al Sounds Club, de Brussel·les.

-Mats Gustafsson, “The Light” —del disc Catapunt (Baritone Sax Solo) (Doubtmusic, 2005).

-Joan Díaz, “Diana” —del disc We Sing Wayne Shorter (Discmedi, 2011).

 

I per acabar… “Con alma”, de Dizzy Gillespie —del  disc Duets  (Verve, 1957).

 

Agraïments: Manolo Cabras, Joan Cortès, Joan Gudayol “Gudi”, Miquel Alemany i Alda Rodríguez (Voll-Damm Festival de Jazz de Vic), Javier Galiana, Marcel Bagés (SIRGA – Músiques de Recerca i Patrimoni) i David Soler.

 

Foto: Manolo Cabras (Joan Cortès). 

  

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo