Entrevistem a Ramon Prats. I a més, novetats d’Edu Comelles, Jefferson Rose, Marquès/Stinson/O’Farril i recordem a Frank Wess

Escrito por el 06/11/2013

BAD MUSIC JAZZ # 85

Ramon Prats (Banyoles, 1979) és un dels bateries més camaleònics de la nostra petita escena, un músic capaç de trasformar-se en boper, en pop-rocker, en un swingador impecable o en un explorador de mena al servei de la lliure improvisació més salvatge. Prats, que ha posat les seves baquetes al servei del duet Duot -conjuntament amb el seu bon amic Albert Cirera-, del trio Movin’ Wes, del quartet Sindicato Ornette, de la big band Girona Jazz Project, de José Carra, Agustí Fernández, Mats Gustafsson, Giulia Valle, Eric Alexander o Bill McHenry, va presentar el seu propi quartet a la primera edició de l’igualadí Estival de Jazz, el passat mes de juny. D’aquest projecte i de moltes més coses en parlen aquesta setmana amb el mateix Ramon Prats.
A Bad Music Jazz número 85 també escoltem les darreres novetats d’Edu Comelles, Jefferson Rose Band i el trio Marquès / Stinson / O’Farrill, repassem l’agenda dels dies vinents i acabem amb un clàssic del flautista i saxofonista Frank Wess, que ens va deixar el passat 30 d’octubre.

————————————————————————————-

(CAST) Ramon Prats (Banyoles, 1979) es uno de los bateristas más camaleónicos de nuestra pequeña escena, un músico capaz de trasformarse en boper, en pop-rockero, en un swingador impecable o un explorador por naturaleza al servicio de la libre improvisación más salvaje. Prats, que ha puesto sus baquetas al servició del dúo Duot -junto a su buen amigo Albert Cirera-, del trío Movin’ Wes, del cuarteto Sindicato Ornette, de la big band Girona Jazz Project, de José Carra, Agustí Fernández, Mats Gustafsson, Giulia Valle, Eric Alexander o Bill McHenry, presentó su propio cuarteto en la primera edición del igualadino Estival de Jazz, el pasado mes de junio. De este proyecto y de muchas más cosas hablamos esta semana con el propio Ramon Prats.
En Bad Music número 85 también escuchamos las últimas novedades de Edu Comelles, Jefferson Rose Band y el trío Marquès / Stinson / O’Farrill, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico del flautista y saxofonista Frank Wess, que nos dejó el pasado 30 de octubre.

Tracklist:
-Edu Comelles, “Stir & Season” —del disc A Country Falling Apart (Audiotalaia, 2013)
-Jefferson Rose Band, “Sunset Over Istambul” —del disc Seismic (autoedició, 2012).
-Marquès/Stinson/O’Farrill Trio, “Existencial Crisis” —del disc ¡Pa’lante! (Quadrant, 2013).
-Ramon Prats Quartet, “Pandora” —a: http://ramonpratsquartet.bandcamp.com/.
-Ramon Prats Quartet, “Cruixent de bacallà” — avançament publicació discogràfica.
-Sònia Sánchez, Agustí Fernández & Ivo Sans Trio, “Infusión flamenca” —a: http://www.youtube.com/watch?v=KuQk0gAmQes.
-Phil Woods & Barcelona Jazz Orquestra, “Movin’ Uptown” —del disc My Man Benny (Temps Record, 2011).
-Honey Ear Trio, “Six Nettes” —del disc Steampunk Serenade (Foxhaven Records, 2011).

I per acabar… “Monday Stroll”, de Frank Wess —del disc homònim de Kenny Burrell i Frank Wess (Savoy, 1957).

Agraïments: Ramon Prats, Jefferson Rose, Albert Marquès, Joan Cortès, Rosa Galbany (Galbany & Bechet Artists), Alicia Albiñana, Jesús Moreno.

Foto: Ramon Prats (Jesús Moreno / Desde mi cadiera).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist