Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Toni Vaquer, escoltem a Avantbrass, Trempera! i Lynn Cassiers, i acabem amb un clàssic d’Ella Fitzgerald.

Escrito por el 15/05/2014

BAD MUSIC JAZZ #103

Amb 27 anys, el mallorquí Toni Vaquer és un dels músics més excelsos de les novíssimes fornades del jazz comtal, un pianista de toc precís que destaca també per la seva tasca d’arranjador i compositor. Tant, com perquè un tòtem del nostre jazz, David Mengual, hagi gravat peces de Vaquer en alguns dels seus àlbums i presenti aquests dies, amb la seva Free Spirits Big Band, una suite escrita pel músic balear. Des de Boston, a on es troba completant els seus estudis al Berklee College of Music, Toni Vaquer hi ha respòs a les preguntes de Bad Music Jazz.
Al programa d’aquesta setmana també escoltem la música de dues noves propostes nacionals, Avantbrass i Trempera!, i la d’una figura de les músiques experimentals a Bèlgica, Lynn Cassiers. Repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de la gran Ella Fitzgerald.

————————————————————————————-

(CAST) Con 27 años, el mallorquín Toni Vaquer es uno de los músicos más excelsos de las novísimas generaciones del jazz condal, un pianista de toque preciso que destaca también por su quehacer como arreglista y compositor. Tanto, como para que un tótem de nuestro jazz, David Mengual, haya grabado piezas de Vaquer en algunos de sus álbumes y presente estos días, con su Free Spirits Big Band, una suite escrita por el músico balear. Desde Boston, donde en estos momentos está completando sus estudios en el Berklee College of Music, Toni Vaquer ha respondido a las preguntas de Bad Music Jazz.
En el programa de esta semana también escuchamos la música de dos nuevas propuestas musicales, Avantbrass y Trempera!, y la de una figura de las músicas experimentales en Bélgica, Lynn Cassiers. Repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de la gran Ella Fitzgerald.

Tracklist:
-Avantbrass, “Filum Terminale” —del disc homònim (Discordian, 2014).
-Trempera!, “Portal del Roger at Night” —enregistrament en directe a la sala Bimhaus (Amsterdam), a la final del Keep and Eye International Jazz Award (2014).
-David Mengual Free Spirits Big Band, “Suite 6” —enregistrament inèdit de la composició Vertebrats, de Toni Vaquer.
-Bad Currency, “Go Home, Walter!” —enregistrament en viu a Lafutura Espai, a Barcelona (2013). A: http://www.youtube.com/watch?v=ZllbPKGxJcI.
-Lynn Cassiers, “When You Walk With Me” —del disc The Bird, the Fish and The Ball (Rat Records, 2013).
-Wayne Shorter Quartet, “Joy Rider” —del disc Beyond the Sound Barrier (Verve, 2005).

I per acabar… “Shake Down The Stars”, interpretat per Ella Fitzgerald al disc The Early Years. Part 2 (GRP, 1993).

Agraïments: Joan Gudayol “Gudi”, Miquel Alemany i Alda Rodríguez (Voll-Damm Festival Jazz Vic), Toni Vaquer, Joan Terol (Trempera!), David Mengual Free Spirits Big Band, Bad Currency, Hot Blues Igualada.

Foto: Toni Vaquer (L@s Chik@s / Hot Blues Igualada).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.