Canción actual

Title

Artist


Entrevistem a Victor de Diego, escoltem les novetats de Robert Nesta Songs i Gregory Porter i recordem a Jim Hall

Escrito por el 18/12/2013

BAD MUSIC JAZZ # 89

Víctor de Diego (Bilbao, 1964) és des de fa 20 anys una figura imprescindible per entendre el paisanatge jazzístic de Barcelona. Punta de llança de la comandita basca que a principis dels 90 va contribuir a renovar l’escena comtal —la dels Benitez, Andueza, Askurze o Robles—, De Diego ha col·laborat amb un fotimer de propostes, de l’enyorada Orquestra de Cambra del Teatre Lliure a l’Orquestra del Caos, passant per la Barcelona Jazz Orquestra, la Jamboree Big Latin Band, la Pirineos Jazz Orquesta o diverses formacions de David Mengual, Laura Simó, Joaquín Chacón i Jaume Vilaseca. En solitari ha signat sis discos, alguns d’ells llorejats, i dos amb De Diego Brothers, la formació que comparteix amb el seu germà Juan. A Bad Music Jazz parlem amb Víctor de Diego del seu nou treball, Tribute (Quadrant), i de la seva fecunda carrera.
Al programa número 89 també parlem de l’aventura americana de Giulia Valle, i dels Premis de l’AMJM, escoltem les novetats de Robert Nesta Songs i Gregory Porter, repassem l’agenda dels pròxims dies i recordem al gran Jim Hall. Bones festes i feliç any nou a tothom!
————————————————————————————-

(CAST) Víctor de Diego (Bilbao, 1964) es desde hace 20 años una figura imprescindible para entender el paisanaje jazzístico de Barcelona. Punta de lanza de la comandita vasca que a principios de los 90 contribuyó a renovar la escena condal —la de los Benitez, Andueza, Askurze o Robles—, De Diego ha colaborado con un sinfín de propuestas, de la añorada Orquestra de Cambra del Teatre Lliure a la Orquestra del Caos, pasando por la Barcelona Jazz Orquestra, la Jamboree Big Latin Band, la Pirineos Jazz Orquesta o diversas formaciones de David Mengual, Laura Simó, Joaquín Chacón y Jaume Vilaseca. En solitario ha firmado seis discos, algunos laureados, y dos con De Diego Brothers, la formación que comparte con su hermano Juan. En Bad Music Jazz hablamos con Víctor de Diego de su nuevo trabajo, Tribute (Quadrant), y de su fecunda carrera.
En el programa número 89 también hablamos de la aventura americana de Giulia Valle y de los premios de la AMJM, escuchamos las novedades de Robert Nesta Songs y Gregory Porter, repasamos la agenda de los próximos días y recordamos al gran Jim Hall. ¡Felices fiestas y año nuevo a todo el mundo!

Tracklist:
-Giulia Valle Group, “Drama’n’bass” —del disc Live (Fresh Sound New Talent, 2012).
-Robert Nesta Songs, “Nice Time” —del disc Small Axe (autoeditat, 2013).
-Gregory Porter, “Free” —del disc Liquid Spirit (Blue Note, 2013).
-Víctor de Diego Trio, “Wefree 1” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).
-Víctor de Diego Trio, “Treijo” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).
-Víctor de Diego Trio, “Lazy Bird” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).
-Víctor de Diego Trio, “The Song is You” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).
-Víctor de Diego Trio, “I Mean You” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).
-Peter Bernstein Trio, “In Walking Bad” —del disc Monk (Xanadu, 2008).
-Ramon Prats Quartet, “Pandora” —a: http://ramonpratsquartet.bandcamp.com/ (2013).

I per acabar… “The Answer is Yes”, de Jim Hall —al disc Concierto (CTI, 1975).

Agraïments: Víctor de Diego, Giulia Valle, Rosa Galbany (Galbany Bechet Artists), Marcel·lí Bayer, Joan Carles Abelenda.

Foto: Víctor de Diego (Joan Carles Abelenda).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.