Canción actual

Title

Artist


Especial 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic. I a més: Charlie Haden&Carlos Paredes i Charlie Parker.

Escrito por el 30/04/2014

BAD MUSIC JAZZ #101

Des de fa ja tres lustres la ciutat de Vic gaudeix cada primavera d’un festival de jazz heterodox en el qual conviuen amb naturalitat propostes “de gènere” amb d’altres de menys canòniques, properes al món del nu-jazz o, directament, de l’avantguarda i la improvisació lliure. És un certamen generós, obert de mires, per on han passat figures de la categoria de The Bad Plus, Uri Caine, Marc Ribot, Eivind Aarset, Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Perico Sambeat, Raynald Colom, Giulia Valle, David Soler, la A.L.O o la Sant Andreu Jazz Band. L’edició d’enguany, la 16a, se celebrarà entre els dies 8 i 18 de maig i comptarà amb una estrena mundial: una recreació del A Love Supreme, de John Coltrane, a càrrec d’un trio de luxe: Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz i Dan Berglund.

Per la capital de l’Osona també passaran Lynn Cassiers, Manolo Cabras i el seu Bad Currency, Marco Mezquida, Axis Orca, Roc Calvet, la Free Spirits Big Band de David Mengual —que també estrenarà un nou espectacle— i el SAI Trio d’Agustí Fernández, Ivo Sans i Sònia Sánchez, entre d’altres. Al programa d’aquesta setmana fem un acurat repàs a la programació del 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic.

A Bad Music Jazz número 101 recordem la festa del programa 100, il·lustrem el Primer de Maig amb la música de l’il·lustre duet Charlie Haden – Carlos Paredes, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb un clàssic de Charlie Parker.

Bona diada pels qui celebreu el Dia Internacional del Jazz!

————————————————————————————-

(CAST) Desde hace tres lustros la ciudad de Vic disfruta cada primavera de un festival de jazz heterodoxo en el que conviven con naturalidad propuestas “de género” con otras menos canónicas, cercanas al mundo del nu-jazz o, directamente, de la vanguardia y la improvisación libre. Es un certamen generoso, de mentalidad abierta, por donde han pasado figuras de talla de The Bad Plus, Uri Caine, Marc Ribot, Eivind Aarset, Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Perico Sambeat, Raynald Colom, Giulia Valle, David Soler, la A.L.O o la Sant Andreu Jazz Band. La edición de este año, la 16ª, se celebrará entre los días 8 y 18 de mayo, y contará con un estreno mundial: una recreación del A Love Supreme, de John Coltrane, a manos de un trío de lujo: Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz y Dan Berglund. Por la capital de Osona también pasarán Lynn Cassiers, Manolo Cabras con su Bad Currency, Marco Mezquida, Axis Orca, Roc Calvet, la Free Spirits Big Band de David Mengual —que también estrenará un nuevo espectáculo- y el SAI Trio d’Agustí Fernández, Ivo Sans i Sònia Sánchez, entre otros. En el programa de esta semana repasamos de forma pormenorizada la programación del 16è Voll-Damm Festival Jazz Vic.

En Bad Music Jazz número 101 recordamos la fiesta del programa 100, ilustramos el Primero de Mayo con la música del ilustre dúo Charlie Haden – Carlos Paredes, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un clásico de Charlie Parker.

¡Feliz fiesta a los que celebréis el Día Internacional del Jazz!

Tracklist:
-Marcel·lí Bayer i Marco Mezquida, “On The Sunny Side of the Street” —fragment de l’actuació del passat 10 d’abril de 2014 al club Jazz Man, a Barcelona.
-Charlie Haden i Carlos Paredes, “Song for Che” —del disc Dialogues (Antilles, 1990).
-Marco Mezaquida, “Himno nocturno” —del disc La hora fértil (Whatabout Music, 2013).
-Axis Orca, “Fadeo” —del disc Axis (Whatabout Music, 2013).
-Roc Calvet, “Press 1 For Convulsion” —del disc A Strange Kind of Beauty (Whatabout Music, 2013).
-John Coltrane, “Resolution” —del disc A Love Supreme (Impulse!, 1965).
-Manolo Cabras Basic Borg, “Game Over” —del disc I Wouldn’t Be Sure (El Negocito Records, 2012).
-Sònia Sánchez, Agustí Fernández i Ivo Sans, —fragment enregistrat per Lianca Aymerich al Centre Cívic Can Déu (Barcelona), el 23 de juliol de 2013. A: http://www.youtube.com/watch?v=Csi3Gp7GfYM.
-David Viñolas Trio, “Anthony Farmer” —enregistrat per Alfred Tapscott (Conxita Productions) el 2013. A: http://www.youtube.com/watch?v=o3RW9Z-8VhI.
-Toni Vaquer, “Suite no 6 – The Rock&Roll Suite” —enregistrament inèdit a la pàgina de la bostoniana Berklee School of Music (a: http://network.www.berkleemusic.com/members/52488).
-Mina Agossi, “Twisted” —del disc Simple Things (Candid, 2008).
-Bill McHenry Quarte, “Social Unconcious” —del disc Bill McHenry Quartet feat. Paul Motian (Fresh Sound New Talent, 2003).

I per acabar… “K.C. Blues”, de Charlie Parker -del disc Swedish Schnapps (Verve Records/Polygram, 1951).

Agraïments: Joan Gudayol “Gudi”, Miquel Alemany i Alda Rodríguez (Voll-Damm Festival Jazz Vic), Marcel·lí Bayer, Marco Mezquida, Carola Ortiz, Roc Calvet, Manolo Cabras, David Viñolas, Toni Vaquer, Agustí Fernández, Ivo Sans i Rosa Galbany (Galbany & Bechet Artists).

Foto: Bugge Wesseltoft (a: www.jazzecho.de).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.