Canción actual

Title

Artist


Especial 32 Festival de Jazz de Terrassa i torna Pachi Tapiz amb ‘Buscando un nombre’

Escrito por el 27/02/2013

BAD MUSIC JAZZ #60 (#22 a ScannerFM i de la II temporada):

Amb més de tres dècades d’existència, el Festival de Jazz de Terrassa és sens dubte un dels grans esdeveniments de l’any. Terrassa, capital indiscutible del jazz a Catalunya, acull el que segurament és un dels clubs més grans del país, la Nova Jazz Cava, símbol indiscutible d’un certamen per on passat llegendes de la categoria de Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Ahmad Jamal, Joe Henderson, Wayne Shorter, Phil Woods, Tete Montoliu o Johnny Griffin, per citar-ne uns pocs noms. El 32 Festival de Jazz de Terrassa presenta un cartell amb figures internacionals de l’alçada de la pianista Joanne Brackeen, el cantant Gregory Porter i el quintet Opus 5, i propostes nacionals de primer ordre —Burrull-Farràs Quintet, Ignasi Terraza, les big bands dirigides per David Mengual i per Vicens Martín, Matthew Simon, Bernat Font, Horacio Fumero, Nelson Project, etc. A Bad Music Jazz número 60 repassem el cartell de l’edició d’enguany.

Com cada més, el responsable de Tomajazz.com, Pachi Tapiz, ens ofereix una versió radiofònica del seu blog, Buscando Un Nombre, i ens proposa l’escolta d’un disc. Aquest cop sentirem en primícia el darrer treball d’un versàtil guitarrista nord-americà de registre cruixent, gustos variats i vincles amb l’univers zornià. Més pistes impossible.

 ————————————————————————————-

 (CAST) Con más de tres décadas de existencia, el Festival de Jazz de Terrassa es sin duda uno de los grandes acontecimientos del año. Terrassa, capital indiscutible del jazz en Cataluña, acoge el que seguramente es uno de los clubs más grandes del país, la Nova Jazz Cava, símbolo indiscutible de un certamen por donde han pasado leyendas de la categoría de Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Ahmad Jamal, Joe Henderson, Wayne Shorter, Phil Woods, Tete Montoliu o Johnny Griffin, por citar solo unos pocos nombres. El 32 Festival de Jazz de Terrassa presenta un cartel con figuras internacionales de la talla de la pianista Joanne Brackeen, el cantante Gregory Porter o el quinteto Opus 5, y propuestas nacionales de primer orden —Burrull-Farràs Quintet, Ignasi Terraza, las big bands dirigidas por David Mengual y por Vicens Martín, Matthew Simon, Bernat Font, Horacio Fumero, Nelson Project, etc. En Bad Music Jazz número 60 repasamos el cartel de la edición de este año.

Como cada mes, el responsable de Tomajazz.com, Pachi Tapiz, nos ofrece una versión radiofónica de su blog, Buscando Un Nombre, y nos propone la escucha de un disco. Esta vez oiremos en primicia el último trabajo de un versátil guitarrista estadounidense de registro crujiente, gustos variados y vínculos con el universo zorniano. Más pistas imposible.

Tracklist:

-Jon Spencer Blues Explosion, “Black Mold” —del disc Meat and Bone (Mom and Pop Music, 2012).

-Marc Ribot’s Ceramic Dog, «Your turn»  del disc de propera publicació Your Turn (Northern Spy, 2013)

-Marc Ribot’s Ceramic Dog, «Take 5» del disc de propera publicació Your Turn (Northern Spy, 2013)

-Borrull & Farràs Quintet, “Jamboree” —del disc Empremtes (Temps Record, 2013).

-Matthew Simon, “Continental Blues” —del disc de títol homònim (Temps Record, 2012).

-Bernat Font Trio, “God Is In The House” —del disc Out For A While (Swit Records, 2013).

-Jaanne Brackeen, “The Touch Of Your Lips” —del disc Popsicle Illusion (Arkadia Jazz, 2000).

-Gregory Porter, “Real Good Hands” —del disc Be Good (Motéma Music, 2012).

-Horacio Fumero, “Carancho” —del disc Contrabajeando (New Mood Jazz, 2005).

I per acabar… “Time of the Barracudas”, interpretat per la big band de Gil Evans al disc The Individualism of Gil Evans (Verve, 1964).

Foto: Joanne Brackeen

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.