Canción actual

Title

Artist


Especial 33 Festival Jazz Terrassa: entrevistem a Carme Canela i repassem la programació del certamen. I a més: Paco de Lucía.

Escrito por el 13/03/2014

BAD MUSIC JAZZ #97

Amb més de tres dècades d’història, el Festival Jazz Terrassa, que enguany arriba a la seva 33a edició, és sens dubte una de les grans cites jazzístiques de l’any. Durant un mes, la cocapital vallesana es bolca en totes les versions possibles d’aquest gènere, ja sigui amb la presència de grans figures nacionals i internacionals a l’entranyable Nova Jazz Cava, amb pícnics, matinals en places, sessions golfes a la Cava o de lindy hop vespertí, amb swing, bop o avantguarda, big bands o duets. Bill Frisell, Romano-Sclavis-Texier, The Bad Plus, Terell Stafford, Giulia Valle Libera, Bruce Barth, Carme Canela i Marco Mezquida són alguns dels noms que recalaran a l’antiga Egara. Al programa d’aquesta setmana entrevistem a Carme Canela, que ens parla de Granito de sal (FSNT), el disc que presentarà a Terrassa, i repassem la resta del cartell del festival de 2014.

A Bad Music Jazz número 97 també repassem altres convocatòries pels pròxims dies i acabem homenatjant al gran Paco de Lucía.

————————————————————————————-

(CAST) Con más de tres décadas de historia, el Festival Jazz Terrassa, que este año lleva a su 33a edición, es sin duda una de las grandes citas jazzísticas del año. Durante un mes, la cocapital vallesana se vuelca en todas las versiones posibles de este género, ya sea con la presencia de grandes figuras nacionales e internacionales en la entrañable Nova Jazz Cava, con pícnics, matinales en plazas, sesiones golfas en la Cava o de lindy hop vespertino, con swing, bop o vanguardia, big bands o dúos. Bill Frisell, Romano-Sclavis-Texier, The Bad Plus, Terell Stafford, Giulia Valle Libera, Bruce Barth, Carme Canela y Marco Mezquida son algunos de los nombres que recalarán en la antigua Egara. En el programa de esta semana entrevistamos a Carme Canela, que nos habla de Granito de sal (FSNT), el disco que presentará en Terrassa, y repasamos el resto del cartel del festival de 2014.

En Bad Music Jazz número 97 también repasamos otras convocatorias para los próximos días y acabamos homenajeando al gran Paco de Lucía.

Tracklist:

-Nicole Mitchell, “Curly Top” —del disc Awakening (Delmark, 2011).

-Víctor de Diego Trio, “Wefree” —del disc Tribute (Quadrant, 2013).

-Carme Canela, “Granito de sal” —del disc homònim (Fresh Sound New Talent, 2014).

-Carme Canela, “Julia” —del disc Granito de sal (Fresh Sound New Talent, 2014).

-Carme Canela, “Pannonica” —del disc Granito de sal (Fresh Sound New Talent, 2014).

-Carme Canela, “Te recuerdo Amanda” —del disc Granito de sal (Fresh Sound New Talent, 2014).

-Giulia Valle Libera, avançament del primer disc d’aquesta formació.

-Terell Stafford, “UMMG” —del disc This Side of Strayhorn (Maxjazz, 2011).

-Bill Frisell, “Winslow Homers” —del disc Beatiful Dreamers (Savoy, 2010).

-Romano, Sclavis, Texier, “Entrave” —del disc Le Querrec – Carnet de routes (Label Bleu, 1995).

-Eric Revis Quartet, “Lulu’s Back In Town” —del disc Tales Of The Stuttering Mime (11:11 Records, 2004)

I per acabar… “Soniquete”, de Paco de Lucía —del disc Zyryab (Polygram, 1990).

Agraïments: Carme Canela i Jazz Terrassa. 

Foto: Carme Canela (Carles Roche, a: http://carmecanela.com).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo