Canción actual

Title

Artist


Especial 45 Festival Internacional de Jazz de Barcelona i I Jamboree Jazz Club Festival

Escrito por el 30/10/2013

BAD MUSIC JAZZ # 84

Possiblement la tardor sigui una de les poques èpoques de l’any en les quals el jazz protagonitza les cartelleres de la ciutat comtal. La raó: la celebració del Festival de Jazz de Barcelona —del Voll-Damm Festival Interancional de Jazz de Barcelona—, que arriba a la seva edició 45. Des de mitjans d’octubre fins a començaments de desembre recalen a la capital catalana les principals estrelles del gènere, en el context d’un programa atapeït d’activitats. Enguany, a més, el veterà festival barceloní coincideix amb la celebració, a la mateixa ciutat, del I Jamboree Jazz Club Jazz Festival, una trobada no mancada de la visita de grans figures del gènere, però vindicant el club com a l’espai natural del jazz. A Bad Music Jazz número 84 repassem part de la programació d’ambdós certàmens i us oferim una particular selecció dels seus ingents cartells.
En el programa d’aquesta setmana també recordem la figura de Morten Sandholt, que ens va deixar la setmana passada, parlem del desè aniversari del programa de Ràdio Castellar Ones de Crom i acabem amb una mostra jazzística de l’inigualable Lou Reed.

————————————————————————————-

(CAST) Posiblemente otoño sea una de las pocas épocas del año en las que el jazz protagoniza las carteleras de la ciudad condal. La razón: la celebración del Festival de Jazz de Barcelona —del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona—, que llega su 45 edición. Desde mediados de octubre hasta comienzos de diciembre recalan en la capital catalana las principales estrellas del género, en el contexto de un programa repleto de actividades. Este año, además, el veterano festival barcelonés coincide con la celebración, en la misma ciudad, del I Jamboree Jazz Club Festival, un encuentro no exento de la visita de grandes figuras del género, pero vindicando el club como espacio natural del jazz. En Bad Music Jazz número 84 repasamos parte de las programación de ambos certámenes y os ofrecemos una particular selección de sus ingentes carteles.
En el programa de esta semana también recordamos la figura de Morten Sandholt, que nos dejó la semana pasada, hablamos del décimo aniversario del programa de Ràdio Castellar Ones de Crom y acabamos con una muestra jazzística del inigualable Lou Reed.

Tracklist:
-Morten Sandholt, Tom Warburton, Dani Domínguez “Lullaby Of The Elephant” —enregistrament en viu a les WTF Jam Session, el 13 d’abril de 2009 (a: http://vimeo.com/4223072).
-Hydra, «Testing» -del disc  Hieroglyplical (Hazard Records, 2012)
-Bebo Valdés, “Anda” —del disc Bebo Rides Again (Messidor, 1995).
-Jack Dejohnette New Directions, “Salsa For Eddie G” —del disc In Europe (ECM, 1980).
-Jamie Cullum, “Love For Sale” —del disc Momentum (Island Records, 2013).
-Daniel Humair, “Ground Zero” —del disc Sweet & Sour (La Borie, 2012).
-Wadada Leo Smith and Ed Blackwell, “Albert Ayler in a Spiritual Light” —del disc The Blue Mountain’s Sun Drummer (Kabell Records, 2010).
-Ignasi Terraza Trio, “Blues for Stephanie” —del disc Live at the Living Room (Swit Records, 2011).
-David Pastor, “1974” —del disc Armagedon (Omix, 2012).
-Christian Scott —“Angola, LA & The 13th Amendment” —del disc Yesterday You Said Tomorrow (Universal, 2010).
-Noah Preminger, “Quickenning” —del disc Before The Rain (Palmetto Records, 2011).
-Lee Konitz, “Progression” —del disc Subconscious-Lee (Prestige, 1955).
-Julián Sánchez & Javier Galiana, “Aires Vol 1” —del disc de títol homònim (Nómada 57, 2010).
-Reptilian Mambo, “Reptilian Mambo #4” —del disc It’s Peeling Time! (Discordian Records, 2012).

I per acabar… “Goodnight Ladies”, de Lou Reed, del disc Transformer (RCA, 1972).

Agraïments: Xènia Rafí i Francesc Xavier Sánchez (The Project), Pere Pons (Mas i Mas), Imma Espunyes (Swit Records), Emili Miró (Ones de Crom), Aurelio Santos i David Pastor.

Foto: Lee Konitz & Dan Tepfer el 2010, al 42 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona (Ricard Cugat).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.