Malgrat tots els entrebancs d’un moment com el que estem passant, encara hi ha qui s’atreveix a endegar aventures culturals. És el cas de El Pricto, actiu saxofonista, arranjador i compositor de l’escena del free jazz i les músiques improvisades, que el 2011 va posar en marxa una discogràfica. Amb una trentena de produccions en només un any de vida, Discordian Records

(http://discordianrecords.bandcamp.com), que publica els seus treballs únicament en format digital, és ja tot un referent de la nova escena de les músiques instantànies i improvisades de Barcelona. El proper divendres 21 de desembre se celebra al gracienc Centre Artesà Tradicionàrius una marató discordiana organitzada pels amics d’Arco Y Flecha. Aprofitant l’avinentesa, a Bad Music Jazz número 52 entrevistem a El Pricto i escoltem alguns dels títols més rellevants d’aquest segell.

Un altre exemple d’activisme cultural a contracorrent és el programa de Ràdio Castellar Ones de Crom, dedicat des de fa gairebé 10 anys a repassar des d’una òptica transversal l’univers de les músiques improvisades. El seu responsable, Emili Miró, ens fa d’espia i ens proposa un tema dels londinencs Land. Un altre activista, el trombonista Ramon Fossati, ens ofereix una bonica peça de Duke Ellington, “The Single Petal of a Rose”, dins el projecte “50 programes / 50 temes”.

Recordeu que regalem entrades pel festival Discordian Community Riot al nostre Facebook.

————————————————————————————-

(Cast) Pese a todos los obstáculos de un momento como el que estamos pasando, todavía hay quien se atreve a emprender aventuras culturales. Es el caso de El Pricto, activo saxofonista, arreglista y compositor de la escena del free jazz y las músicas improvisadas, que en 2011 puso en marcha una discográfica. Con una treintena de producciones en tan solo un año de vida, Discordian Records (http://discordianrecords.bandcamp.com), que publica sus trabajos únicamente en formato digital, es ya todo un referente de la nueva escena de las músicas improvisadas e instantáneas de Barcelona. El próximo viernes 21 de diciembre se celebra en el graciense Centre Artesà Tradicionàrius un maratón discordiano organizado por los amigos de Arco Y Flecha. Aprovechando la ocasión, en Bad Music Jazz número 52 entrevistamos a El Pricto y escuchamos algunos de los títulos más relevantes de este sello.

Otro ejemplo de activismo cultural a contracorriente es el programa de Ràdio Castellar Ones de Crom, dedicado desde hace casi 10 años a repasar desde una óptica transversal el universo de las músicas improvisadas. Su responsable, Emili Miró, nos hace de espía y nos propone un tema de los londinenses Land. Otro activista, el trombonista Ramon Fossati, nos ofrece una bonita pieza de Duke Ellington, “The Single Petal of a Rose”, al albor del proyecto “50 programes / 50 temes”.

Recordad que regalamos entradas para el festival Discordian Community Riot en nuestro Facebook.

 

Tracklist

-Sin Anestesia, “Esto no es un cafetería (y está lloviendo) Part 1” —del disc En directo (Discordian Records, 2011).

-Agustí Martínez & Quicu Samsó, “Incluso cuando…” —del disc Todos los sonidos (Discordian Records, 2012).

-Apkallu, “En me gallana” —del disc de títol homònim (Discordian Records, 2011).

-bLow, “Low Suite: Això és gravíssim!” —del disc Això és gravíssim (Discordian Records, 2012).

-Snorkel Quintet, “Van der Guays” —del disc Molecular (Discordian Records, 2011).

-Reptilian Mambo, “Reptilian Mambo #3” —del disc It’s Peeling Time! (Discordian Records, 2012).

Entrevista a… El Pricto, saxofonista, compositor, arranjador, activista cultural i ànima del segell Discordian Records.

L’espia [una pista: dirigeix i presenta un programa de ràdio amb un nom que conté un element químic], i ens proposa el tema “Steelman”, del grup Land —del disc Night Within (Important Records, 2012).

I per acabar… “Queen’s Suite: The Single Petal of a Rose”, de Duke Ellington —del disc The Ellington Suites (Pablo, 1976)—, a proposta del trombonista Ramon Fossati.

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es