Especial Estival de Jazz d’Igualada amb entrevista a Javier Galiana. I a més: Matt Pavolka i Clifford Brown

Escrito por el 26/06/2014

BAD MUSIC JAZZ #109

Pocs són els músics de les nostres latituds que barregen amb tant d’encert el flamenc i les músiques llatines amb el jazz com ho fa Javier Galiana (Cadis, 1975). Rocker, jazzman i, des de fa poc, també improvisador lliure, Galiana va recalar a Barcelona a la dècada dels 90, a on va estudiar piano jazz al Taller de Músics i a l’ESMUC. A la ciutat comtal fou company de viatge d’Albert Cirera, Ramon Prats, Dani Domínguez i també de Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, 1983), amb la qual comparteix les mateixes aficions musicals. Pérez Cruz i Galiana van col·laborar d’estudiants i en els primers temps de les seves carreres. L’Estival de Jazz d’Igualada els ha reunit en una nit única, en la qual tocaran escortats per, ni més ni menys, Javier Colina i Marc Miralta. Amb l’excusa d’aquesta fita igualadina, entrevistem aquesta setmana a Javier Galiana.
A Bad Music Jazz número 109 també escoltem una novetat de Matt Pavolka i repassem la resta del programa del certamen anoienc i acabem amb un clàssic del trompeta Clifford Brown.

————————————————————————————-

(CAST) Pocos son los músicos de nuestras latitudes que mezclan con tanto acierto el flamenco y las músicas latinas con el jazz como lo hace Javier Galiana (Cádiz, 1975). Rockero, jazzman y, desde hace poco también improvisador libre, Galiana recaló en Barcelona en la década de los 90, donde estudió piano jazz en el Taller de Músics y en la ESMUC. En la ciudad condal fue compañero de viaje de Albert Cirera, Ramon Prats, Dani Domínguez y también de Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, 1983), con la que comparte las mismas aficiones musicales. Pérez Cruz y Galiana colaboraron de estudiantes y en los primeros tiempos de sus respectivas carreras. El Estival de Jazz de Igualada los ha reunido en una noche única en la tocarán flanqueados ni más ni menos que de Javier Colina y Marc Miralta. Con la excusa de este hito igualadino, entrevistamos esta semana a Javier Galiana.
En Bad Music Jazz número 109 también escuchamos una novedad de Matt Pavolka, repasamos el resto del cartel del certamen anoiense y acabamos con un clásico de Clifford Brown.

Tracklist:
-Matt Pavolka, “The Evolution of Artificial Light” —del disc The Horns Bands (Fresh Sound New Talent, 2014).
-Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trío, “El Palanquero” —del disc En la imaginación (Karonte / Contrabaix, 2011).
-Tomate Trío y Cebolla, “Vito Manué” —del disc Canta a Bola de Nieve (Underpool, 2014).
-Julián Sánchez & Javier Galiana, “The Maids of Cádiz” —del disc Aires. Vol 1 (Nómada 57, 2009).
-Javier Galiana Spice Berberechos, “Melalcoholía” —del disc Campo de Agramante (Nómada 57, 2010).
-NAE, “Ingermanland” —enregistrament en directe al Lilla Hotelbaren (Estocolm), el 2010. A: http://www.youtube.com/watch?v=eN0vhfmKR9Q.
-Coleman Hawkins, “Body and Soul” —al disc Jazzuela: Julio Cortázar y el jazz (K Industria, 2001).

I per acabar… «Easy Living», de Clifford Brown, del disc «Memorial Album» (Blue Note, 1953)

Agraïments: Javier Galiana, Elena Vives (Estival de Jazz d’Igualada), Gisela Sais i Dani Álvarez.

Foto: Javier Galiana (Dani Álvarez).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist