Canción actual

Title

Artist


Especial jazz orquestral amb la Vicens Martín Dream Big Band i la David Mengual Free Spirits Big Band

Escrito por el 13/03/2013

BAD MUSIC JAZZ #62 (#24 a ScannerFM i de la II temporada):

Malgrat tots els entrebancs propis d’una escena en la qual impera la precarietat, el sector de les big bands a Catalunya viu un dels moments més dinàmics i creatius de la seva història. Mai havíem comptat amb una nòmina tan extensa de formacions grans, ni amb una diversitat d’estils tan amplia, del free jazz al blues, passant pel jazz clàssic, el latin o les anomenades big bands d’autor. I de dos autors molt significatius del nostre paisatge jazzístic, Vicens Martín i David Mengual, són els combos de gran format que el passat divendres van actuar al 32 Festival de Jazz de Terrassa. D’una banda, va pujar a l’escenari de la Nova Jazz Cava la Vicens Martín Dream Big Band amb la vocalista Gemma Abrié, formada per primeres espases del jazz nacional i amb un repertori original de cançons basades en el poemari Els fruits saborosos, de Josep Carner. A la segona part va ser el torn de la David Mengual Free Spirits Big Band, una orquestra jazzística promoguda per l’associació Jazzenviu, de Sant Cugat de Vallès, amb una plantilla de músics molt joves i una concepció propera al món de la lliure improvisació. Els de Bad Music Jazz ens vam colar a les proves de so i vam parlar amb alguns dels seus protagonistes. El resultat és un ampli reportatge sobre aquestes dues peculiars formacions.

A Bad Music Jazz número 62 també us oferim una novetat dels Nelson Project, l’agenda dels propers dies i un tema final a càrrec del tòtem Duke Ellington.

 ————————————————————————————-

(CAST) Pese a todos los obstáculos propios de una escena en la que impera la precariedad, el sector de las big bands en Cataluña vive hoy uno de los momentos más dinámicos y creativos de su historia. Nunca habíamos contado con una nómina tan extensa de formaciones grandes, ni con una diversidad de estilos tan amplia, del free jazz al blues, pasando por el jazz clásico, el latin o las llamadas big bands de autor. I de dos autores muy significativos de nuestro paisaje jazzístico, Vicens Martín y David Mengual, son los combos de gran formato que el pasado viernes actuaron en el 32 Festival de Jazz de Terrassa. Por una parte, subió al escenario de la Nova Jazz Cava la Vicens Martín Dream Big Band con la vocalista Gemma Abrié, formada por primeras espadas del jazz nacional y con un repertorio original de canciones basadas en el poemario Els fruits saborosos, de Josep Carner. En la segunda parte fue el turno de la David Mengual Free Spirits Big Band, una orquesta jazzística promovida por la asociación Jazzenviu, de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), con una plantilla de músicos muy jóvenes y una concepción cercana al mundo de la libre improvisación. Los de Bad Music Jazz nos colamos en las pruebas de sonido y hablamos con algunos de sus protagonistas. El resultado es un amplio reportaje sobre estas dos peculiares formaciones.

En Bad Music Jazz número 62 también os ofrecemos una novedad de los Nelson Project, la agenda de los próximos días y un tema final a cargo del tótem Duke Ellington.

Tracklist:

-Nelson Project, “Isotope” —del disc Mode Joe Vol 2 (Quadrant, 2012).

-David Mengual Free Spirits Big Band i Vicens Martín Dream Big Band, fragments de les proves de so a la Nova Jazz Cava (Terrassa) el 8/III/2013.

-Vicens Martín Dream Big Band, “Com les maduixes” —enregistrament en viu a la Nova Jazz Cava (Terrassa), el 8/III/2013, en el marc del 32 Festival de Jazz de Terrassa.

-David Mengual Free Spirits Big Band, “Sambatracio” —enregistrament en viu a la Nova Jazz Cava (Terrassa), el 8/III/2013, en el marc del 32 Festival de Jazz de Terrassa.

-Nasheet Waits, “Hesitation” —del disc Equality (Fresh Sound New Talent, 2008).

-Eli Degibri, “Unrequited” —del disc Israeli Song (Anzic, 2010).

Reportatge sobre… la Vicens Martín Dream Big Band i la David Mengual Free Spirits Big Band, amb entrevistes a Vicens Martín, Gemma Abrié, David Mengual, Àlex Reviriego, Iván González, David Parras, Ramón Ángel Rey i Lina Lomanto.

I per acabar… “Flirtibird”, de Duke Ellington, a Anatomy of a Murder (Columbia, 1959), banda sonora original del film homònim d’Otto Preminger.

Agraïments: Vicens Martín Dream Big Band, David Mengual Free Spirits Big Band, Oriol Jubany i Carla González (Jazzenviu), Susanna Carmona, Marc Rivera i Oriol Bacardit (Jazz Terrassa).

Foto: Vicens Martín Dream Big Band amb Gemma Abrié (Miquel Carol / Jazz Terrassa).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.