Canción actual

Title

Artist


Especial sobre «A Film About Kids and Music», un documental sobre la Sant Andreu Jazz Band

Escrito por el 21/02/2013

BAD MUSIC JAZZ #59 (#21 a ScannerFM i de la II temporada):

* Per motius tècnics ens hem vist obligats ajornar fins avui l’emissió del programa, prevista per ahir a la tarda. Des d’aquí, les nostres més sinceres disculpes.

El 2006 el músic Joan Chamorro posava en marxa des de l’escola municipal de música del districte barceloní de Sant Andreu una de les experiències més belles del nostre jazz: la Sant Andreu Jazz Band (SAJB), un big band formada per un vintena d’infants i adolescents d’entre 6 i 17 anys. En set anys d’experiència la SAJB ha despertat l’admiració de músics de la categoria de Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Ricard Gili, Dick Oatts o Perico Sambeat, que s’han avingut a col·laborar amb la formació en algun dels seus tres treballs publicats. A Film About Kids and Music, un documental del realitzador Ramon Tort que estarà en cartellera fins al 28 de febrer (llista de sales), retrata amb exquisida sensibilitat el dia a dia d’aquesta orquestra.

L’èxit de la SAJB és el d’una pedagogia que valora l’esforç però també el treball col·lectiu, el rigor i, sobretot, l’amor a la música; un seguit de valors per desgràcia sovint insòlits en els temps que corren. Al programa 59 de Bad Music Jazz us oferim un petit reportatge amb declaracions del seu director Ramon Tort i del també saxo baríton Joan Chamorro.

També escoltem una novetat del trio format per Agustí Fernández, Joe Morris i Nate Wooley, repassem l’agenda dels propers dies, amb música de Brian Charette i Jason Moran, i recordem la figura del gran teclista Víctor Amman, que malauradament ens va deixar ahir.

————————————————————————————-

* Por motivos técnicos nos hemos visto obligados a retrasar a hoy la emisión del programa, prevista para ayer por la tarde. Des de aquí, nuestras más sinceras disculpas.

(CAST) En 2006 el músico Joan Chamorro ponía en marcha desde la escuela municipal de música del distrito barcelonés de Sant Andreu una de las experiencias más bellas de nuestro jazz: la Sant Andreu Jazz Band (SAJB), una big band por una veintena de chavales de entre 6 y 17 años. En siete años de experiencia la SAJB ha despertado la admiración de músicos de la categoría de Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Ricard Gili, Dick Oatts o Perico Sambeat, que se han prestado a colaborar con la formación en alguno de sus tres trabajos publicados. A Film About Kids and Music, un documental del realitzador Ramon Tort que estará en cartelera hasta el 28 de febrero (lista de salas), retrata con exquisita sensibilidad el día a día de esta orquesta. El éxito de la SAJB es el de una pedagogía que valora el esfuerzo pero también el trabajo colectivo, el rigor y, sobre todo, el amor a la música; un conjunto de valores por desgracia a menudo insólitos en los tiempos que corren. En el programa 59 de Bad Music Jazz os ofrecemos un pequeño reportaje con declaraciones del director Ramon Tort y del también saxo barítono Joan Chamorro.

También escuchamos una novedad del trío formado por Agustí Fernández, Joe Morris y Nate Wooley, repasamos la agenda de los próximos días, con música de Brian Charette y Jason Moran, y recordamos la figura del gran teclista Víctor Amman, que por desgracia nos dejó ayer.

Tracklist:

– Joe Morris, Agustí Fernández, Nate Wooley, “Membrane” — del disc From The Discrete To The Particular (Relative Pitch, 2012).
– Sant Andreu Jazz Band, “I Found a New Baby” — tall extret del documental A Film About Kids and Music (Divinoconcepto, 2012).
– Sant Andreu Jazz Band, “Half Nelson” — del disc Jazzing 3. Live At Palau de la Música Barcelona 2011 (Temps Record, 2012).
– Sant Andreu Jazz Band, “Pouttin’” — del disc Jazzing 3. Live At Palau de la Música Barcelona 2011 (Temps Record, 2012).
– Sant Andreu Jazz Band, “Si tu vois ma mère” — del disc Jazzing 3. Live At Palau de la Música Barcelona 2011 (Temps Record, 2012).
– Brian Charette, “Wishlist” — del disc Upside (SteepleChase, 2009).
– Jason Moran, “Big Stuff” — del disc Ten (Blue Note, 2010).

I per acabar… “Molt trist”, un tema de Víctor Amman interpretat per l’Orquestra Mirasol al disc Salsa catalana (Edigsa, 1974).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo