BAD MUSIC JAZZ #165

Company de viatge de Loren Stillman, Nat Wooley i Jacob Sacks, entre d’altres, el contrabaixista noruec Eivind Opsvik és un dels músics més cobejats de la nova escena del jazz d’avantguarda a Nova York. A banda de paticipar en mil-i-una aventures —ha tocat amb tòtems com ara Paul Motian, Bill Frisell i Anthony Braxton—, Opsvik encapçala el seu propi projecte, Overseas, arraulit per músics de la categoria de Tony Malaby, Jacob Sacks i Kenny Woolessen. El quatrecordista i la seva tropa recalaran la setmana vinent a Girona —el 9 de març, al Sunset — i a València —el 8 de març, al Jimmy Glass—. Al programa d’aquesta setmana escoltem en primícia un tema del nou treball de Evind Opsvik.
A Bad Music Jazz número 165 també ens fem ressò les novetats d’Irene Aranda, Marco Boi, Marco Mezquida i Tyshawn Sorey. Acabem repassant l’agenda dels pròxims dies i recuperant un clàssic de Mary Lou Williams.

————————————————————————————-

(CAST) Compañero de viaje de Loren Stillman, Nat Wooley, Jacob Sacks, entre otros, el contrabajista noruego Eivind Opsvik es uno de los músicos más codiciados de la nueva escena del jazz de vanguardia en Nueva York. Además de participar en mil y una aventuras —ha tocado con tótems como Paul Motian, Bill Frisell y Anthony Braxton—, Opsvik lidera su propio proyecto, Overseas, arropado por músicos de la categoría de Tony Malaby, Jacob Sacks y Kenny Woolessen. El cuatrocuerdista y su cuadrilla recalarán la semana que viene en Girona —el 9 de marzo, en el Sunset — y en Valencia —el 8 de marzo, en el Jimmy Glass —. En el programa de esta semana escuchamos en primicia un tema del nuevo trabajo de Eivind Opsvik.
En Bad Music Jazz número 165 también nos hacemos eco de las novedades de Irene Aranda, Marco Boi, Marco Mezquida y Tyshawn Sorey. Acabamos repasando la agenda de los próximos días y recuperando un clásico de Mary Lou Williams.

Tracklist:
-Irene Aranda, “Trapped” —del disc Phonophobia (Vector Sounds, 2016).
-Irene Aranda, “Stay” —al disc Phonophobia (Vector Sounds, 2016).
-Eivind Opsvik, “Brraps!” —al disc Overseas V (Loyal Label, 2016).
-Marco Boi Quinteto, “Hymnosis” —al disc homònim (Discos Redondos, 2016).
-Marco Mezquida, “Joia” —al disc Amateur (Edicions Albert Moraleda, 2016).
-Tyshawn Sorey, “Reverie” —al disc The Inner Spectrum (Pi Recordings, 2016).
-Guillermo Rizzotto Trio, “Paz” —del disc homònim (autoedició, 2016).

I per acabar… “It Ain’t Necessary So”, de Mary Lou Williams —del disc Black Christ of the Andes (Mary Records, 1964) [Smithsonian Folkways, 2007].

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Carlos Pérez Cruz (Club de Jazz), Irene Aranda, Pablo Correa (Vector Sounds), Marta Fontanals i Sergi Merino (Arco Y Flecha), Marco Boi, Discos Redondos, Marco Mezquida.

Foto: Eivind Opsvik (autor desconegut / Arco Y Flecha).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, dirigit per Martí Farré i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré.

Please follow and like us: