John Lurie, Andy Emler, October Equus Quartet, Mostly Other People Do The Killing, Lester Young i el Jazz a la Boca.

Escrito por el 19/02/2014

BAD MUSIC JAZZ #96

A cavall del jazz, el rock i, directament, l’avantguarda, The Lounge Lizards va ser sens dubte una de les bandes més emblemàtiques de l’underground novaiorquès dels anys 80 i 90. El seu líder històric, el saxofonista John Lurie, ha tornat a la palestra fa poques setmanes. Al programa d’aquesta setmana l’escoltem amb la singular Natural Orchestra. També punxem la novetat d’un altre tòtem del jazz menys canònic, el pianista parisenc Andy Emler, i descobrim a una nova banda nacional de jazz-rock progressiu: October Equus Quartet.
A Bad Music Jazz número 96 també repassem l’agenda dels pròxims dies, parant atenció al concert de Mostly Other People Do The Killing i al cicle Jazz a la Boca, i acabem amb un clàssic de clàssics: Lester Young.

————————————————————————————-

(CAST) A caballo del jazz, el rock y, directamente, la vanguardia, The Lounge Lizards fue sin duda una de las bandas más emblemáticas del underground neoyorquino de los años 80 y 90. Su líder histórico, John Lurie, ha vuelto a la palestra con un disco en solitario. En el programa de esta semana le escuchamos con la singular Natural Orchestra. También pinchamos la novedad de otro tótem del jazz menos canónico, el pianista parisino Andy Emler, y descubrimos a una nueva banda nacional de jazz-rock progresivo: October Equus Quartet.
En Bad Music Jazz número 96 también repasamos la agenda de los próximos días, prestando atención al concierto de Mostly Other People Do The Killing y al ciclo Jazz a la Boca, y acabamos con un clásico de clásicos: Lester Young.

Tracklist:
-October Equus Quartet, “Medusa” —del disc Isla Purgatorio (Clamshell Records, 2013).
-The John Lurie Natural Orchestra, “Ketchack” —del disc Fishing with John (Strange & Beautiful Music, 1999).
-Emler / Tchamitchian / Echampard, “Tee Time” —del disc Sad and Beautiful (La Buissonne, 2014).
-Mostly Other People Do The Killing, “The Schickshinny Shimmy” —del disc Red Hot (Moppa Music, 2013).
-Joan Casares, “Backs tage Sally” —enregistrament en viu a la Nova Jazz Cava (Terrassa, 2012), a: http://www.youtube.com/watch?v=bU2mJBr5EXc.
-Miguel Fernández Quartet, “No Muerdas” —del disc Transplanet Species (Fresh Sound New Talent, 2010).

I per acabar… “Sometimes I’m Happy (Sometimes I’m Blue)”, interpretat pel quartet de Lester Young —del disc Ken Burns Jazz (Verve, 2000).

Agraïments: Arco Y Flecha, Carles Llàcer (Espai Jove Boca Nord), Joan Casares i Miguel Fernández.

Foto: John Lurie (Seiichi Niitsuma: www.seiichiniitsuma.com).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo

Canción actual

Title

Artist