Canción actual

Title

Artist


Kris Davis Trio, Joan Vidal Sextet, David Mengual Free Spirits Big Band, MIS i dues versions d’un estàndard de Bille Holiday

Escrito por el 06/03/2013

BAD MUSIC JAZZ #61 (#23 a ScannerFM i de la II temporada): 

De tant en tant decidim no dedicar el programa a un artista o un tema en concret i reservem la nostra hora a bàsicament punxar novetats que, de vegades, ja no són tan noves. És el cas de l’excel·lent pianista Kris Davis, batejada pel pianista Jason Moran com “la successora de Cecil Tayor”, o del bateria i compositor Joan Vidal, un dels jazzman més excelsos de les novíssimes generacions a casa nostra. D’ambdós músics escoltem treballs de fa dos anys, amb el benentès que les seves propostes són de plena actualitat. Menta, diari sonor (Jazzenviu), el nou disc de la David Mengual Free Spirits Big Band, és per contra un treball acabat de sortir del forn, del quan n’escoltem un tema. Aprofitant que la Free Spirits serà aquest cap de setmana a Terrassa, en un nit doble dedicada a les big bands en la qual també actuarà la Vicens Martín Dream Big Band, repassem part de la programació dels propers dies al 32 Festival de Jazz de Terrassa, tot gaudint d’una altra novetat: Continental Blues (Temps Record), de Matthew Simon.

A Bad Music Jazz número 61 també ens fem ressò de l’activitat de la plataforma Marea Roja / Cultura en Lluïta i del projecte MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora), i acabem amb dues versions ben diferents d’un mateix estàndard de Billie Holiday: “Don’t Explain”.

————————————————————————————-

 (CAST) De vez en cuando decidimos no dedicar el programa a un artista o un tema en concreto y reservamos nuestra hora a básicamente pinchar novedades que, en ocasiones, no son tan nuevas. Es el caso de la excelente pianista Kris Davis, bautizada por el pianista Jason Moran como “la sucesora de Cecil Taylor”, o del baterista y compositor Joan Vidal, uno de los jazzman más excelsos de las novísimas generaciones en nuestro país. De ambos músicos escuchamos trabajos de hace dos años, pero con el beneplácito de saber que sus propuestas son de plena actualidad. Menta, diari sonor (Jazzenviu), el nuevo disco de la David Mengual Free Spirits Big Band, es por el contrario un trabajo recién salido del horno, del que escuchamos un tema. Aprovechando que la Free Spirits estará en Terrassa este fin de semana, en una noche doble dedicada a las big bands en la que también actuará la Vicens Martín Dream Big Band, repasamos parte de la programación de los próximos días del 32 Festival de Jazz de Terrassa, mientras disfrutamos de otra novedad: Continental Blues (Temps Record), de Matthew Simon.

En Bad Music número 61 también nos hacemos eco de la actividad de la plataforma Marea Roja / Cultura en Lluïta y del proyecto MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora), y acabamos con dos versiones bien distintas de un mismo estándar de Billie Holiday: “Don’t Explain”.

Tracklist:

-Antonio Carlos Jobim, “Tide” —del disc de títol homònim (A&M, 1970).

-Kris Davis, “Where Does The Tunnel Go…” —del disc Good Citizen (Fresh Sound New Talent, 2010).

-Joan Vidal Sextet, “The Manticore” —del disc Deptford Suite (Quadrant, 2012).

-David Mengual Free Spirits Big Band, “Marco incomparable” —del disc Menta, diari sonor (Jazzenviu, 2013).

-MIS, “Impro 3” —a: http://mis-improvising.blogspot.com.es (2013).

-Mireia Tejero & Dácil López, “Impro 2” —del disc Dácil VS Mireia (autoeditat, 2009).

-Matthew Simon, “Caravan” —del disc Continental Blues (Temps Record, 2013).

I per acabar… “Don’t Explain”, interpretat per Cat Power al disc Jukebox (Matador, 2008), i per Billie Holiday al disc Session #52 (Decca, 1944).

Foto: David Mengual Free Spirits Big Band (Jazzenviu / Cugat.cat).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.