La ‘Marxa fúnebre’ de l’ESMUC, Irene Aranda, David Murray amb Macy Gray i coneixem més detalls de l’Estival de Jazz d’Igualada i el Mas i Mas Festival

Escrito por el 19/06/2013

BAD MUSIC JAZZ # 75 (# 37 a Scanner FM i de la II temporada):

Una veritable orquestra simfònica ad-hoc va interpretar ara fa una setmana la “Marxa fúnebre” al bell mig de la plaça Sant Jaume. Eren els estudiants de l’ESMUC, que han romàs tancats al vestíbul de l’escola durant més d’una setmana. Al programa d’aquesta setmana escoltem aquell moment i comentem les darreres notícies d’aquest conflicte. Una exalumne del Conservatori de Jaen, la pianista Irene Aranda, ha publicat aquesta temporada un disc inspirat en la cultura sefardita, titulat Yetzer,

del qual n’escoltem una mostra. A les antípodes d’Al-Àndalus es troba el llegendari saxofonista David Murray, que ha posat en marxa un nou projecte amb la cantant Macy Gray de coprotagonista. A Bad Music Jazz número 75 escoltem una peça en viu d’aquesta formació. També parlem amb Ges Marien de l’igualadí Estival de Jazz i fem un ampli repàs a la programació del San Miguel Mas i Mas Festival 2013. Ah, i acabem amb un bonic tema verbenero de Clark Terry i Chico O’Farrill. Bona revetlla de Sant Joan a tothom!

————————————————————————————-

(CAST) Una verdadera orquesta sinfónica ad-hoc interpretó hace una semana la “Marcha fúnebre” en pleno centro de la plaza de Sant Jaume, en Barcelona. Eran los estudiantes de la ESMUC, que han permanecido encerrados en el vestíbulo de la escuela durante más de una semana. En el programa de esta semana escuchamos ese momento i comentamos las últimas noticias de este conflicto.

Una exalumna del Conservatorio de Jaén, la pianista Irene Aranda, ha publicado esta temporada un disco inspirado en la cultura sefardí, titulado Yetzer, del que escuchamos una muestra. En las antípodas de Al-Ándalus se encuentra el legendario saxofonista David Murray, que ha puesto en marcha un nuevo proyecto con la cantante Macy Gray de coprotagonista. En Bad Music Jazz número 75 escuchamos una pieza en vivo de esta formación. También hablamos con Ges Marien del igualadino Estival de Jazz y hacemos un amplio repaso de la programación del San Miguel Mas i Mas Festival 2013. Ah, y acabamos con un bonito tema verbenero de Clark Terry y Chico O’Farril. ¡Feliz verbena de San Juan a todo el mundo!

 Tracklist:

-Alumnes de l’ESMUC, “Marxa fúnebre” —interpretació en viu a la plaça Sant Jaume (Barcelona), el passat 12 de juny (a http://www.youtube.com/watch?v=dCeGws1Lbko).

-Irene Aranda, “Sebka IV” —del disc Yetzer (autoeditat, 2012).

-Irene Aranda, “Sebka II” —del disc Yetzer (autoeditat, 2012).

-David Murray Big Band & Macy Gray , “Related To A Psychopath” —enregistrament en viu a l’Estival Jazz Lugano de la cadena de televisió RSI (2012).

-Duot, “Esbart pencaire” —del disc Cactus (Repetidor Disc, 2012).

-Hermeto Pascoal, “Taynara” —del disc Mundo Verde Esperança (MEC, 2003).

-Pedro Iturralde, “Suite helenique” —del disc Etnofonías (Dado Dada, 1999).

 I per acabar… “Spanish Rice”, de Clark Terry i Chico O’Farrill —del disc de títol homònim (Impulse!, 1966).

 

Agraïments: Irene Aranda, Ges Marien, Albert Cirera, Pere Pons (Mas i Mas).

 

Foto: Irene Aranda.

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist