La tancada a l’ESMUC, Gil Scott-Heron, Albert Bover, Silke Eberhard Trio, Manolo Cabras i Archie Shepp

Escrito por el 12/06/2013

BAD MUSIC JAZZ # 74 (# 36 a Scanner FM i de la II temporada): 

La impietat, la arbitrarietat i la injustícia de les retallades en els serveis públics ha afectat també a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)  amb una reducció dràstica del pressupost: 1 milió i mig menys d’euros per el proper curs. Indignats, el passat 10 de juny un grup d’estudiants i professors es van tancar al vestíbul de l’escola i van escriure un manifest (http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/064/308/308.pdf) en el qual denuncien les nefastes conseqüències, també, de les polítiques d’austeritat a l’ensenyament musical. Al programa d’aquesta setmana ens fem ressò d’aquesta notícia i la il·lustrem amb la música d’una icona dels moviments revolucionaris dels anys 60 i 70 als EUA: Gil Scott-Heron.

A Bad Music Jazz número 73 també escoltem novetats d’Albert Bover Trio, Silke Eberhard Trio i Manolo Cabras & Basic Borg; repassem l’agenda dels propers dies amb música d’Albert Bello & Oriol Saña Swing Experiment, Barcelona Big Latin Band i Luis González, i acabem amb un clàssic del també contestatari Archie Shepp.

————————————————————————————-

(CAST) La impiedad, la arbitrariedad y la injusticia de los recortes en los servicios públicos ha afectado también a la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) con una reducción drástica del presupuesto: 1 millón y medio menos de euros para el próximo curso. Indignados, el pasado 10 de junio un grupo de estudiantes y profesores se encerraron en el vestíbulo de la escuela y redactaron un manifiesto (http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/064/308/308.pdf) en el que denuncian las nefastas consecuencias, también, de las políticas de austeridad en la enseñanza musical. En el programa de esta semana nos hacemos eco de esta noticia y la ilustramos con la música de un icono de los movimientos revolucionarios de los años 60 y 70 en EEUU: Gil Scott-Heron.

En Bad Music Jazz número 73 también escuchamos novedades de Albert Bover Trío, Silke Eberhard Trio y Manolo Cabras & Basic Bog, repasamos la agenda de los próximos días con música de Albert Bello & Oriol Saña Swing Experiment, Barcelona Big Latin Band y Luis González, y acabamos con un clásico del también contestatario Archie Shepp.

 

Tracklist:

-Gil Scott-Heron, “The Revolution Will Not Be Televised” —del disc Piece of a Man (Flyin Dutchman / RCA, 1971).

-Albert Bover Trio, “Sis per vuit” —del disc Bilbon Bizi-Bizian  / Live in Bilbao (Moskito Records, 2012).

-Silke Eberhard, “Geckoline” —del disc What A Beauty Thing (Jazzverkstatt, 2011).

-Manolo Cabras & Basic Borg, “I Wouldn’t Be Sure” —del disc de títol homònim (El Negocito Records, 2012).

-Albert Bello & Oriol Saña Swing Experiment, “Un siglo hasta entonces” —fragment del programa de TV3 Jazz a l’Estudi (2013), aquí: http://www.tv3.cat/videos/4554132/ALBERT-BELLO-&-ORIOL-SANA-SWING-EXPERIMENT .

-Barcelona Big Latin Band, “All About Muñeca” —del disc Suite Llatina 0.7 (Ayva, 2011).

-Luis González Trio, “Cançó del lladre” —del disc Cançons (autoeditat, 2009).

I per acabar… “Money Blues”, d’Archie Shepp —del disc Things Have Got to Change (Impulse!, 1971).

 

Agraïments: Albert Bover, Constanze Schliebs

Foto: Gil Scott-Heron.

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones
  1. Wilfredo   /   30/05/2014, (01:23)

    Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided
    to check out your blog on my iphone during lunch break.
    I enjoy the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home.
    Anyhow, excellent blog!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist