Canción actual

Title

Artist


Marcel·lí Bayer Quartet en concert a La Pedrera, Russafa Ensemble, Joan Vidal i a més: Nicholas Payton i festival Jazzèbre.

Escrito por el 10/10/2013

BAD MUSIC JAZZ #81

Amb Les narrations (Whatabout Music, 2013), el saxofonista Marcel·lí Bayer (Barcelona, 1982) es consolida com un dels grans valors del novíssim jazz nacional. A diferència de Nonitz (Quadrant, 2011), en el qual Bayer, en formació de nonet, interpretava amb gran solemnitat la música de Lee Konitz, a Les narrations s’ha rodejat de tres bons amics per bastir un disc melodiós, preciosista i parsimoniós, però també explorador i, fins i tot, cadenciós i energètic. El passat mes d’agost, el Marcel·lí Bayer Quartet va presentar el nou CD al terrat de la gaudiniana Pedrera, dins el cicle Nits d’Estiu a La Pedrera, que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera. La gent de Bad Music Jazz hi vam ser i vam gravar un petit reportatge, que us oferim en aquesta emissió.

Un altre gran promesa del jazz és el bateria i compositor Joan Vidal. A Bad Music Jazz número 81 us oferim un tema del seu nou disc, Illusionary Rhythm (Jazz Granollers), en el qual explora el llegat del compositor György Ligeti. Aprofitant que avui és 9 d’octubre —i que ens agrada molt—, també punxem una peça del Russafa Ensemble, un big ensemble dirigit des del valencià Café Mercedes pel pianista Albert Sanz. A la secció de l’agenda us parlem de Nicholas Payton i del festival Jazzèbre, que se celebra durant aquest mes a Perpinyà. I per acabar: un clàssic de tota la vida, “Night and Day”, interpretat recentment per un quartet ad-hoc impulsat per la sala barcelonina Fizz.

————————————————————————————-

(CAST) Con Les narrations (Whatabout Music, 2013), el saxofonista Marcel·lí Bayer (Barcelona, 1982) se consolida como uno de los grandes valores del jazz novísimo jazz nacional. A diferencia de Nonitz (Quadrant), donde Bayer, en formación de noneto, interpretaba con gran solemnidad la música de Lee Konitz, en Les narrations se ha rodeado de tres buenos amigos para concebir un disco melodioso, preciosista y parsimonioso, pero también explorador e, incluso, cadencioso y energético. El pasado mes de agosto, el Marcel·lí Bayer Quartet presento el nuevo CD en la azotea de la gaudiniana Pedrera, en el marco del ciclo Nits d’Estiu a La Pedrera, que organiza la Fundación Catalunya-La Pedrera. La gente de Bad Music Jazz estuvimos allí y grabamos un pequeño reportaje, que os ofrecemos en esta emisión.

Otra gran promesa del jazz es el baterista y compositor Joan Vidal. En Bad Music Jazz número 81 os ofrecemos un tema de su nuevo disco, Illusionary Rhythm (Jazz Granollers), en el que explora el legado del compositor György Ligeti. Aprovechando que hoy es 9 de octubre —y que nos gusta mucho—, también pinchamos una pieza del Russafa Ensemble, un big ensemble dirigido desde el valenciano Café Mercedes por el pianista Albert Sanz. En la sección de la agenda os hablamos de Nicholas Payton y del festival Jazzèbre, que se celebra durante este mes en Perpiñán. Y para finalizar: un clásico de toda la vida, “Night and Day”, interpretado recientemente por un cuarteto ad-hoc impulsado por la sala barcelonesa Fizz.

Tracklist:
-Vijay Iyer Trio, “The Star of a Story” —del disc Accelerando (Act, 2012).
-Russafa Ensemble, “Ubik” —del disc Russafa Ensemble (Comboi Records, 2012).
-Joan Vidal Sextet, “Illusionary #3” —del disc Illusionary Rhythm (Jazz Granollers, 2013).
– Marcel·lí Bayer Quartet, «L’hivern dels nostes avis» – gravació en directe a La Pedrera (3/08/2013)
– Marcel·lí Bayer Quartet, «La sorpresa venia de Monaco»
– Marcel·lí Bayer Quartet, «Miau, va dir ella»
– Marcel·lí Bayer Quartet, «Cançó de Perot lo Lladre»

– «Si deu es la pregunta… ???
– «Quina era la pregunta?»….. ???
-Nicholas Payton, “Pannonica” —del disc Bam. Live At Bohemian Caverns (BMF Records, 2013).
-Vincent Courtois, “Une inquiètante disparition (Part 1)” —del disc Mediums (La Buissonne, 2012).

I per acabar… “Night and Day”, de Cole Porter, interpretada per Bayer – Blauckman – Leiton – Rosa al disc Live at Fizz (Fizz Barcelona, 2013).

Agraïments: Marcel·lí Bayer, Marco Mezquida, Martín Leiton, Ramon Prats, Dani Álvarez, Fundació Catalunya–La Pedrera, Joan Vidal, Ramiro Rosa, Fizz Barcelona.

Foto: Marcel·lí Bayer Quartet a La Pedrera, agost de 2013 (Dani Álvarez).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.