Canción actual

Title

Artist


Martín Leiton, Porta Palace + Rob Mazurek, Aridane Martín, Marcel·lí Bayer, Chris Speed, Völga

Escrito por el 21/01/2018

BMJ #176

En els darrers temps, el canari Martín Leiton s’ha unit a la llista de músics nacionals que, com Vicens Martín i David Mengual, han decidit posar en marxa la seva pròpia big band “d’autor” amb un resultat més que lloable. Un dels trets, però, més destacables de la banda de Martín Leiton és, a banda del seu talent com a compositor i bandleader, la capacitat de reunir en una mateixa proposta a músics procedents d’escenes i generacions en aparença distants. A la Martín Leiton Big Band militen des de la cantant i trompetista Andrea Motis fins al també trompetista i, en el seu cas, figura de la improvisació lliure Iván González, passant per Joan Chamorro, Ramon Prats, Santi de la Rubia i Juan R. Berbín, entre d’altres. Al programa d’aquesta setmana escoltem una peça de l’esperat àlbum de debut de la Martín Leiton Big Band.
A Bad Music Jazz número 176 també repassem les novetats del Porta Palace Collective amb Rob Mazurek, del jove vibrafonista canari Aridane Martín, del saxofonista Marcel·lí Bayer, del trio de Chris Speed amb Chris Tordini i Dave King i del col·lectiu de lliure improvisació Völga. Alhora repassem l’agenda dels pròxims dies i homenatgem al gran Christian Burchard, vibrafonista, fundador i alma mater del combo Embryo.

————————————————————————————-

(CAST) En los últimos tiempos, el canario Martín Leiton se ha unido a la lista de músicos nacionales que, como Vicens Martín y David Mengual, han decidido poner en marcha su propia big band “de autor” con un resultado más que loable. Una de las características sin embargo más destacables de la banda de Martín Leiton es, además de su talento como compositor y bandleader, la capacidad de reunir en una misma propuesta a músicos procedentes de escenas y generaciones en apariencia distantes. En la Martín Leiton Big Band militan desde la cantante y trompetista Andrea Motis hasta el también trompetista y, en su caso, figura de la libre improvisación Iván González, pasando por Joan Chamorro, Ramon Prats, Santi de la Rubia y Juan R. Berbín, entre otros. En el programa de esta semana escuchamos una pieza del esperado álbum de debut de la Martín Leiton Big Band.
En Bad Music Jazz número 176 también repasamos las novedades del Porta Palace Collective con Rob Mazurek, del joven vibrafonista canario Aridane Martín, del saxofonista Marcel·lí Bayer, del trío de Chris Speed junto a Chris Tordini y Dave King y del colectivo de improvisación libre Völga. A la vez repasamos la agenda de los próximos días y homenajeamos al gran Christian Burchard, vibrafonista, fundador y alma mater del combo Embryo.

Tracklist:
-Marco Mezquida Trio & Bill McHenry, “Joni Style” —actuació en viu al cicle La Bilbaina de Jazz (Bilbao, 2016), aquí.
-Embryo, Charlie Mariano & Karnataka College of Percussion, “Cello Cello” —al disc Life (Schneeball, 1981 [Disconforme, 2001]).
-Martín Leiton Big Band, “Rompecristales” —al disc Inevitable (Fresh Sound New Talent, 2017).
-Porta Palace Collective + Rob Mazurek, “Neuroplastic Groove” —al disc Stone (Rudi Records, 2017).
-Aridane Martín, “Tiébélé” —al disc homònim (Smoke, Jazz & Drink, 2017).
-Marcel·lí Bayer, “Wolves” —al disc Niketchrin (Creative Sources, 2017).
-Chris Speed Trio, “Platinum On Tap” —al disc homònim (Intakt, 2017).
-Chris Speed Trio, “Buffalo 15” —al disc Platinum On Tap (Intakt, 2017).
-Txema Riera, “Oompa Lompa” —actuació en viu a l’Estival de Jazz (Igualada, 2016), aquí.
-Irene Aranda, “Stay” —al disc Phonophobia (Vector Sounds, 2016).
-Völga, “Valdái” —al disc Völga (Multikulti Project, 2017)

I per acabar… “Looking for the Third Man”, de Christian Burchard i Mal Waldron —al disc Into the Light (Materiali Sonori, 1990).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Dani Álvarez, Víctor Parreño i Paula Pérez Fraga (Qualsevol Nit), Aridane Martín, Marcel·lí Bayer, Fernando Carraso (Völga).

Foto: Martín Leiton Big Band (Dani Álvarez / Qualsevol Nit).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, fundat per Martí Farré i Olga Àbalos, i dirigit i presentat per Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.