Parlem amb Julián Sánchez (FAE) i Pol Padrós (Festival de Jazz de La Garriga), estrenem els discs de Tim Daisy Quartet i Eli Gras/Pelayo Arrizabalada ho rematem amb The Modern Jazz Quartet

Escrito por el 22/05/2013

BAD MUSIC JAZZ # 71 (# 33 a Scanner FM i de la II temporada):

Si hi ha quelcom que vincula el jazz amb el flamenc és la improvisació, però també l’elasticitat d’ambdues músiques per trobar-se en diferents contextos. Des de l’Sketches Of Spain (Columbia, 1960) de Miles Davis —i des què el gran Pedro Iturralde va gravar Jazz Flamenco (SABA, 1968)—, hem vist mixtures de flamenc i bop, cante jondo i jazz fusió, flamenc en estètica de piano trio, de big band,… i barrejat amb una orquestra de lliure improvisació. És el que ha fet el Freedom Art Ensemble (FAE) amb l’espectacle «Antes existió el grito», que es presenta aquesta setmana a Catalunya. Ens ho explica el trompetista Julián Sánchez, un dels responsables d’aquesta formació catalano-andalusa, amb el qual també repassem altres aspectes de la seva fecunda carrera.

A Bad Music Jazz número 71 també escoltem novetats de Tim Daisy Quartet i Eli Gras & Pelayo Arrizabalaga, parlem amb el també trompetista Pol Padrós sobre el Festival de Jazz de La Garriga, repassem l’agenda dels propers dies i acabem amb una peça del llegendari Modern Jazz Quartet.

 ————————————————————————————-

(CAST) Si hay algo que vincula el jazz con el flamenco es la improvisación, pero también la elasticidad de ambas músicas para encontrarse en diferentes contextos. Des del Sketches Of Spain (Columbia, 1960) de Miles Davis —i des de que el gran Pedro Iturralde grabó Jazz Flamenco (SABA, 1968)—, hemos visto mixturas de flamenco y bop, cante jondo y jazz fusión, flamenco en estética de piano trio, de big band,… i mezclado con una orquesta de libre improvisación. Es lo que ha hecho el Freedom Art Ensemble (FAE) con el espectáculo Antes existió el grito, que se presenta esta semana en Cataluña. Nos lo cuenta el trompetista Julián Sánchez, uno de los responsables de esta formación catalano-andaluza, con quien también repasamos otros aspectos de su fecunda carrera.

En Bad Music Jazz número 71 también escuchamos novedades de Tim Daisy Quartet y Eli Gras & Pelayo Arrizabalaga, hablamos con el también trompetista Pol Padrós sobre el Festival de Jazz de La Garriga, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con una pieza del legendario Modern Jazz Quartet.

Tracklist:

-Free Art Ensemble (FAE), “Martinete” —al DVD promocional Antes existió el grito (Chorot, 2013).

-Javier Galiana & Julián Sánchez, “Aires” —del disc Aires. Vol 1 (Nómada 57, 2010).

-Tim Daisy Quartet, “Loud Noon” —del disc Streets In Time (Relay Recordings, 2013).

-Eli Gras & Pelayo Arrizabalaga, pista 2 —del disc Duplicat (La Olla Exprés, 2013).

-Giulia Valle Group, “Xuxi” —del disc Live (Fresh Sound New Talent, 2012).

-J.A.M. 3 + Dick Oatts, “Broten” —avançament del disc Broten a http://www.youtube.com/watch?v=dkg2T6r79KQ (2013).

I per acabar… “Fugato”, de The Modern Jazz Quartet —del disc Lonely Woman (Atlantic, 1962).

 

Agraïments: Julián Sánchez, Pol Padrós, Santi Careta, Eli Gras.

 Foto: Julián Sánchez (Ideal / www.agendadegranada.es).

 

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.

 


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist