Canción actual

Title

Artist


Creació en temps de pandèmia (o no) a BMJ 200

Bad Music Jazz 16/11/2020

Programa número 200 de BMJ, una xifra sens dubte rodona que hem volgut commemorar amb una emissió especial. Us proposem una selecció de propostes, en alguns casos gairebé de guàrdia, que han nascut —o que podríem associar— al moment present. I sobretot que s’adiuen a la idiosincràsia d’aquest humil espai de ràdio. Sonen, doncs, músics de jazz i del que alguns diuen que no és jazz; d’ara, d’aquí i d’allà; exploradors, sensorials, sorollistes, lírics… Un breu compendi de l’ampli ventall d’artistes que acostumen a punxar en aquesta casa.
A Bad Music Jazz número 200 escoltem a Kaja Draksler, Ada Rave, Ben Goldberg, el duet Abernz / Osby, el trio Hung Mung, a “DDAA en confinament” i a Brad Mehldau, entre d’altres; una part ínfima del fotimer d’enregistraments i/o iniciatives que possiblement no haurien existit mai o, si més no, no haurien estat mai associades a la situació que estem patint.
Un exemple purament anecdòtic de tot plegat el trobem amb el desig no acomplit de brindar amb tots/es vosaltres al Jazz Man, l’indret a on sempre hem celebrat els aniversaris rodons. Com tots els locals de concurrència pública (no religiosos) a Catalunya, a hores d’ara resta tancat i barrat, i des de fa setmanes. La pandèmia-cicló de l’any 20, amb el seu rastre de devastació imparable, ha tocat especialment al món de la cultura. A tota la gent d’aquest sector tant fràgil com necessari va dedicat aquest programa. I moltes gràcies per tot!

————————————————————————————-

(CAST) Programa número 200 de BMJ, una cifra sin duda redonda que hemos querido conmemorar con una emisión especial. Os proponemos una selección de propuestas, en algunos casos casi de guardia, que han nacido —o que podemos asociar— al momento presente. Y sobre todo que se ajustan a la idiosincrasia de este humilde espacio de radio. Suenan, pues, músicos de jazz y de lo que algunos dicen que no es jazz; de ahora, de aquí y de allá; exploradores, sensoriales, ruidistas, líricos… Un breve compendio del amplio abanico de artistas que acostumbramos a pinchar en esta casa.
En Bad Music Jazz número 200 escuchamos a Kaja Draksler, Ada Rave, Ben Goldberg, el dúo Abernz / Osby, el trío Hung Mung, a “VVAA en confinamiento” y a Brad Mehldau, entre otros, una ínfima parte del montón de grabaciones y/o iniciativas que posiblemente no habrían existido nunca o, si más no, no habrían sido nunca asociadas a la situación que estamos padeciendo.
Un ejemplo puramente anecdótico del percal en el que estamos es el deseo no colmado de brindar con todos/as vosotros/as en el Jazz Man, el lugar donde siempre hemos celebrados los aniversarios redondos. Como todos los locales de concurrencia pública (no religiosa) en Cataluña, en estos momentos está cerrado a cal y canto, y desde hace semanas. La pandemia-ciclón del año 20, con su rastro de devastación imparable, se ha cebado con el mundo de la cultura. A toda la gente de este sector tan frágil como necesario va dedicado este programa. ¡Y muchas gracias por todo!

Tracklist:
-David Pastor & Pere Foved, “El del Llasn” —al disc Camins dispars (Omix, 2011)
-Rickie Lee Jones, “Spring Can Really Hang You Up the Most” —al disc Pop Pop (Geffen, 1991).
-Oliver Nelson, “Stolen Moments” —al disc The Blues and The Abstract Truth (Impulse!, 1961 [2019]).
-The Vandermark 5, “Green Mill Tilter” —al disc The Horse Jumps and The Ship Is Gone (Not Two, 2010).
-Susana Santos Silva, “Same” —al disc The Same Is Always Different (autoedició, 2020).
-Essie Jenkins, “The 1919 Influenza Blues” —a: DDAA, Blues With a Message (Arhoolie, 2005).
-TOC & Dave Rempis, “Closed For Safety Reasons” —al disc homònim (Circum-Disc, 2020).
-TOC & Dave Rempis (feat. Sakina Abdou), “Temporary Lease” —al disc Closed For Safety Reasons (Circum-Disc, 2020).
-Doek RAW, “Kaja Draksler” —al disc Passage, by Kaja Draksler (autoedició, 2020).
-Doek RAW, “Ada Rave” —al disc Passage, by Kaja Draksler (autoedició, 2020).
-Mazen Kerbaj, “While I Was Listening to Ute Wassermann” —al disc The Corona Diaries (autoedició, 2020).
-Ben Goldberg, “AUGUST 27 2020 – Dedication to CHARLIE PARKER” —al disc Plague Diary (autoedició, 2020).
-Greg Osby & Florian Arbenz, “Homenaje” —al disc Reflections Of The Eternal Line (autoedició, 2020).
-Gianni Gebbia, Camilo Amalfi, “Covid 49 fluted” —a: Various Artists in lockdown, Danse Macabre 2020 Vol.1 (Objet-a, 2020).
-Hung Mung featuring Luis Vicente, “Real Chaos Is To Know The Extent of One’s Order” —al disc Chaos and Confucius (Discordian, 2020).
-Pau Viguer, “212 Farenheit Degrees” —al disc Piano solo (autoedició, 2020).
-Brad Mehldau, “II – stepping outside” —al disc Suite: April 2020 (Nonesuch, 2020).
-Brad Mehldau, “III – keeping distance —al disc Suite: April 2020 (Nonesuch, 2020).
-Brad Mehldau, “IV – stopping, listening_hearing” —al disc Suite: April 2020 (Nonesuch, 2020).
-Brad Mehldau, “V – remembering before all this” —al disc Suite: April 2020 (Nonesuch, 2020).

Agraïments: Bad Music, Scanner FM, Esfera Jazz, El Pricto (Discordian), Pau Viguer.

Foto: Barcelona, novembre 2020 (Màrius Senderi).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, fundat per Martí Farré i Olga Àbalos, i dirigit i presentat per Martí Farré.

Bad Music Jazz

Actualidad jazzística de la factoría Bad Music

More info