Canción actual

Title

Artist


RBLS Teatre: del 16 al 19 de novembre al Poble Nou

Escrito por el 14/11/2017

RBLS Festival Teatre Jove és un festival d’arts escèniques que celebrarà la seva primera edició del 16 al 19 de novembre a la Sala Beckett i al Centre Cultural Can Felipa(Poble Nou).

L’objectiu de RBLS és acostar el teatre als joves, especialment a la franja que va dels 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, propostes allunyades del concepte estàtic i «antic» que poden tenir del teatre. Introduir-los en nous formats i, fins i tot, involucrar-los en processos de creació. RBLS vol fer créixer el públic jove, fer-lo sentir protagonista d’un esdeveniment cultural i artístic fet a la seva mida amb obres de teatre, tallers participatius, experiències o jocs.

El festival anirà precedit de la I Trobada RBLS Joves i Teatre , un espai d’intercanvi professional que tindrà lloc a la seu de SGAE/Fundació SGAE

PROGRAMACIÓ
A la programació d’espectacles destaquen companyies com el Col·lectiu VVAA, que inaugura el festival amb ‘Like si lloras’, la Cia. La Casa Real amb una versió especial de »Assajar és de covards’, microteatre amb la col·laboració de Píndoles ‘Microteatre fora del Teatre’, ‘iMe’ de Dara Teatre o una comèdia de titelles de Lorca adaptada per L’Excèntrica. Per la seva banda, TRANSlab. / Marta Galán presentarà una creació col·lectiva que ha treballat durant dues setmanes amb joves de 14 a 20 anys: En Resistència/2017.

TALLERS EXPERIENCIALS
RBLS ofereix també una programació de tallers per als assistents: un workshop amb el col·lectiu VVAA per a ‘inquiets’, un taller de teatre musical impartit per Victor Arbelo i Helena Jara (professors de l’escola Aules-Arts Escèniques, dirigida per Daniel Anglès), un taller de teatre físic impartit per Stephane Levy i la Cia. Moveo (guanyadora del darrer Premi Moritz de FiraTàrrega al millor espectacle de carrer) i el taller L’actor creatiu, a càrrec d’Egos Teatre.

JORNADES PROFESSIONALS
Per últim, el festival també ha organitzat una jornada per a professionals: la I Trobada Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec de especialistes del món de l’educació, la cultura i les arts escèniques, que té per objectiu afavorir l’aproximació entre entitats i projectes que treballen en l’àmbit de l’educació i del teatre en l’edat adolescent.
La trobada tindrà lloc a la seu SGAE/Fundació SGAE Catalunya el 15 de novembre.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.