Recordem a Amiri Baraka i Roy Campbell Jr, escoltem les novetats de Pol Omedes Trio i BB&C i acabem amb Thelonious Monk

Escrito por el 15/01/2014

BAD MUSIC JAZZ # 91

Malauradament aquest inici de 2014 segueix sent tan funest com el final de 2013. Si fa set dies lamentàvem la desaparició del company Javier de Cambra, aquesta setmana ens hem de fer ressò de dues grans pèrdues: el poeta, assagista i activista de la negritud Amiri Baraka i el trompetista Roy Campbell Jr. Tant Baraka com Campbell ens van deixar el passat 9 de gener. Al programa d’aquesta setmana recordem a amdues personalitats.
A Bad Music Jazz número 91 també escoltem les novetats de Pol Omedes Trio i del trio BB&C, repassem l’agenda dels pròxims dies i acabem amb tot un clàssic del tòtem Thelonious Monk.

————————————————————————————-

(CAST) Por desgracia este inicio de 2014 sigue siendo tan funesto como el final de 2013. Si hace siete días lamentábamos la desaparición del compañero Javier de Cambra, esta semana nos toca hablar de dos grandes pérdidas: el poeta, ensayista y activista de la negritud Amiri Baraka y el trompetista Roy Campbell Jr. Tanto Baraka como Campbell nos dejaron el pasado 9 de enero. En el programa esta semana recordamos a estas dos personalidades.
En Bad Music Jazz número 91 también escuchamos las novedades de Pol Omedes Trio y del trío BB&C, repasamos la agenda de los próximos días y acabamos con un verdadero clásico del tótem Thelonious Monk.

Tracklist:
-Amiri Baraka, “Somebody Blew Up America” —enregistrat en directe al XIII Festival Internacional de Poesía de Medellín (Colòmbia) el 2003. A: http://www.youtube.com/watch?v=k5mBGE—MtQ.
-Sunny Murray, “Black Art” —del disc Sunny’s Time Now (Jihad, 1965).
-Roy Campbell, “Jahnes’s Waltz” —del disc La Tierra del Fuego (Delmark, 1994).
-Roy Campbell Pyramid Trio, “Tazz’s Dilemma” —del disc Ethnic Stew and Brew (Delmark, 2001).
-Pol Omedes Trio, “Reina Sofía” —del disc La ganadora (Underpool, 2013).
-BB&C, “Tiny Moment Pt I” —del disc The Veil (Cryptogramophone, 2011).
-Dexter Gordon, “Willow Weep for Me” —del disc Our Man in Paris (Blue Note, 1963).
-Gemma Abrié Swingtet, “Spring Can Really Hang You Up The Most” —del disc A Tribute to Ella Fitzgerald (Temps Record, 2007).

I per acabar… “Misterioso”, de Thelonious Monk —del disc homònim (Riverside, 1959).

Agraïments: Pol Omedes, Underpool.

Foto: Amiri Baraka (Zuma / Rex).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, codirigit i copresentat per Olga Àbalos i Martí Farré. www.badmusicjazz.blogspot.com.es.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist