Canción actual

Title

Artist


RITMES, VIGÍLIES I SONS #5_BATU, 2021 i Més

Escrito por el 06/02/2023

Cinquè programa Ritmes, Vigílies i Sons, que es basa de nou en un EP, de nou d’un artista anglès, Batu, que va publicar l’any 2021, anomenat «I Own Your Energy». La sessió es completa amb més artistes i temes en gran manera publicats l’any 2021 i, com no, molts d’ells provinents d’Anglaterra.

Batu es el cap de la discogràfica Timedance, on ha desenvolupat el seu propi so a partir del seu debut l’any 2013, sent un dels renovadors dels sons bass britànics, i d’una reformulació de les bases del techno, juntament amb gent que ja hem escoltat al programa com Blawan o Daniel Avery. El so d’aquest treball és purament rítmic, gairebé tribal.

És plenament notable en el seu so la pertinença a l’esfera de Bristol, convertint-lo en un artista difícil de classificar però al mateix temps fermament emmarcat a la innata, i ja tradicional, experimentació constant que es produeix a la ciutat.  La crítica aclama cadascun dels seus treballs i espera impacientment el següent. Tot i aquest vessant renovador, Batu és un ferm defensor de l’escena de ball i de la cultura de club. La seva faceta com a DJ està agafant cada cop més renom.

La sessió en la seva part inicial mescla els 4 temes de l’EP, i s’envolta seguidament amb alguns temes que estarien en l’òrbita d’aquest estil plenament rítmic i enfocat a la pista de ball. Trobem un tema del productor Mosca, pseudònim de l’anglès Tom Reid, purament rítmic de nou, tema molt cru i experimental, i posteriorment un tema de Clark, cap visible del segell Warp, que també és de Bristol i té una paleta de sons dura i retorçuda, poder influenciat també per la foscor de Bristol.

Com a contrapunt i per obrir i tancar la sessió repetirem amb dos temes del també anglès Koreless que ja va aparèixer en un programa anterior, concretament a la sessió dedicada al Sonar del 2021, que seria el contrapunt de la proposta de Batu, amb uns temes basats pràcticament de forma exclusiva en les parts harmòniques i l’absència de ritmes.

En aquesta línia trobaríem la cançó de l’australiana Kučka, amb un tema que crec representa molt bé allò que s’està fent aquests últims temps a mig camí entre el pop i l’escena electrònica de ball. Laura Jane Lowther, coneguda professionalment com a Kučka, és una cantant i productora australiana, la qual és coneguda tant pels seus treballs en solitari, com per les seves col·laboracions amb Flume, Vince Staples i ASAP Rocky.

Per acabar d’especiar la mescla, trobem un tema de l’anglès resident a Berlin No Moon, de l’americà Anthony Naples, i d’un tema del segell Tresor amb una col·laboració entre LNS & Dj Sotofett i un altre de Kiddah & MRO.

Un programa amb molt de ritme i abstracció però sense deixar de banda alguns passatges melòdics. Una selecció amb gent molt jove, que com ja va sent habitual són natius electrònics, cosa que fa que estiguin donant una nova concepció a aquest estil en constant evolució.

Espero que us gaudiu de la sessió. Fins a la propera.

Tracklist

1. Primes (Agor) – 2021  – Koreless
2. Deep Breath (I Own Your Energy) – 2021 – Batu
3. Inner Space (I Own Your Energy) – 2021  – Batu
4. I Own Your Energy (I Own Your Energy) – 2021  – Batu
5. Go Deeper (I Own Your Energy) – 2021  – Batu
6. Vacuum Sealed – 2021 – Mosca
7. Winter Linn (Clark) – 2014 – Clark
8. Space Station Dub (I Left My Dial In Pirovac) – 2017 – No Moon
9. El Dubbing (Sputters) – 2021– LNS & DJ Sotofett
10. Purple Iris – 2019 – Anthony Naples
11. Drowing – 2021 – Kuka
12. The Way (Grip) 2021– Kiddah & MRO
13. Shellshock (Agor) – 2021  – Koreless


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo