RITMES, VIGÍLIES I SONS #6_Born Under A Rhyming Planet · «Diagonals»

Escrito por el 13/04/2023

Sisè programa de RITMES, VIGÍLIES i SONS, aquest cop centrat en un Llarga Durada anomenat «Diagonals«. Es tracta d’un àlbum publicat el juliol del 2022, per Jamie Hodge sota el pseudònim de Born Under A Rhyming Planet, artista ubicat a l’escena de Chicago i del qual pràcticament no hi ha res publicat en la seva vessant electrònica tret de 3 EPs que publica a principis dels anys 90 per la discogràfica Plus 8 Records.

La pàgina web especialitzada Discogs el classifica com un àlbum de Techno, experimental i Deep House, crec que s’han deixat el jazz. Aquest nou treball està basat en material d’arxiu del propi productor. Es tracta tot de material no publicat, principalment d’experiments molts prematurs que va elaborar per la discografia de Richie Hawtin entre els principis dels 90 i principis dels 00. Diagonals és d’alguna manera un àlbum de debut tardà, una recopilació de grans èxits i un mixtape de reedicions, tot alhora. Publicat al segell Demdike Stare’s DDS, un petit segell amb poques referències i en la majoria estranyes.

Jamie Hodge neix a Chicago en una família amant del jazz. De jove te aquesta dupla entre els aparells d’electrònica i el jazz mes innovador que sona per la ciutat.  Adquireix aquesta vesant tecnològica treballant en una tenda de discos de les moltes que hi havia dedicades a la musica dance a la ciutat, motiu pel qual, compra els primers equips electrònics. Però el moment de transformació va arribar quan un amic (a la foto de la portada de «Diagonals») va descobrir a Hodge el «From Our Minds To Yours Vol. 1» publicat el 1991, el primer recopilatori del segell Plus 8 de Richie Hawtin i John Acquaviva. A partir d’aquí, Hodge va portar la seva creixent obsessió per la música de ball als primers raves de Chicago i va començar a explorar el techno europeu i el hardcore britànic.

Obsessionat amb aquesta discogràfica va conèixer Hawtin. Sembla que la presentació es força profitosa i el convenç per tal que l’incorpora a la discografia com a part de l’equip de producció. Li publica EP Digital:Hell/Analog:Heaven a l’any 1993, una de les millors referències de la història del segell Plus 8 segons la critica. Posteriorment es van planificar més llançaments de Plus 8, però sembla que mai es van arribar a materialitzar,

En paral·lel es converteix en un dels personatges de l’escena post rock i jazz experimental de Chicago, amb grups con Conjoint i Studio Pankow, amb els quals si que te una producció de treballs més amplia.

La sessió preparada per avui,  va de més a menys, es a dir que començar pels temes més escoltables  i ballables per acabar en els temes més ambient, jassistics i experimentals.

LP és una feina de recerca de DDS pels discs durs de Hodge, el qual es plasma en 14 pistes, les quals juguen entre les reedicions i cançons amb sons molt durs, gairebé com d’estudi, i els seus primers experiments al voltant del seu debut a Plus 8 passant per anomalies dels anys 00: un híbrid entre ambient, techno, jazz.

Espero que us gaudiu de la sessió. Fins la propera.

TRACKLIST

 • C1        Hyperreal
 • A3        Handley
 • C3        Avenue
 • B2        Menthol
 • B3        Fete
 • B1        Intermission
 •  D1        Skyway
 • A2        Siemansdamm By – David Moufang, Jamie Hodge, Tim Kroker
 • C2        Hot Nachos With Cheese, Cappuccino, Calling Cards
 • D2        Interstate
 • D3        Outro
 • A1        Intro Edited By [Uncredited] – Demdike Stare
 • A4        Trampoline
 • B4        Traffic

Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist