Canción actual

Title

Artist


Roger Mas, Festival Jazz Vic, Fire!, Kathrin Pechlof, Lurpekariak, Forgas Phenomena Band

Escrito por el 10/05/2019

BMJ 189

El pianista Roger Mas és un dels compositors i intèrprets més excelsos de la generació de músics que fa cosa de tres lustres van els grans novíssims del nostre jazz. El 2008, Mas formava part del grup que va enregistrar un dels treballs més emblemàtics d’aquella generació: Offering, de Marc Ayza. Deu anys més tard, amb el mateix Ayza i amb el tercer vèrtex d’aquella comandita, el contrabaixista Tom Warburton, Mas encapçala una banda en la qual també col·labora una companya de viatge: la cantant Laia Cagigal. The Call From the Past (Underpool), el nom del treball de Roger Mas a trio, ha aparegut el mateix any en el qual el músic barceloní debuta a piano solo amb un altre CD: Segles lligats (FSNT). Al programa d’aquesta setmana escoltem un tema de cada un d’aquests dos treballs.
Roger Mas, a banda de presentar dos discos, també va tenir l’honor d’inaugurar el Festival Jazz Vic amb el tradicional pianíssim que obre el certamen osonenc. A Bad Music Jazz número 189 us oferim un petit especial sobre la darrera setmana del 21è Alhambra Festival Jazz Vic, parant atenció a un dels seus caps de cartell: el grup escandinau de free-jazz-rock Fire!
I per si no n’hi hagués prou, ens fem ressò de les novetats de l’arpista alemanya Kathrin Pechlof, els bascos Lurpekariak i els francesos Forgas Band Phenomena. Ah!, i acabem amb un clàssic del grandíssim Lennie Tristano.


(CAST) El pianista Roger Mas es uno de los compositores e intérpretes más excelsos de la generación de músicos que hace más o menos tres lustros fueron los grandes novísimos de nuestro jazz. En 2008, Mas formaba parte del grupo que grabó uno de los trabajos más emblemáticos de aquella generación: Offering, de Marc Ayza. Diez años más tarde, con el mismo Ayza y con el tercer vértice de aquella comandita, el contrabajista Tom Warburton, Mas encabeza una banda en la que también colabora una compañera de viaje: la cantante Laia Cagigal. The Call From the Past (Underpool), el nombre del trabajo de Roger Mas a trío, ha aparecido el mismo año en que el músico barcelonés debuta a piano solo con otro CD: Segles lligats (FSNT). En el programa de esta semana escuchamos un tema de cada uno de estos dos trabajos.
Roger Mas, además de presentar dos discos, también tuvo el honor de inaugurar el Festival Jazz Vic con el tradicional pianíssim que abre el certamen osonense. En Bad Músic Jazz número 189 os ofrecemos un especial breve sobre la última semana del 21º Alhambra Festival Jazz Vic, poniendo el acento en uno de sus cabezas de cartel: el grupo escandinavo de free-jazz-rock Fire!
Y por si no fuera suficiente, nos hacemos eco de las novedades de la arpista alemana Kathrin Pechlof, los vascos Lurpekariak y los franceses Forgas Band Phenomena. ¡Ah!, y acabamos con un clásico del grandísimo Lennie Tristano.

Tracklist:
-Guillem Arnedo Band & Celeste Alías (feat. Jorge Rossy), “No regrets” —al disc Let’s Sing Again (Swit Records, 2014).
-Roger Mas, “Trinitat” —al disc Segles lligats (Fresh Sound New Talent, 2018).
-Roger Mas, “Dance Romance” —al disc The Call From the Past (Underpool, 2018).
-Nucli Trio, “Pregunta-m’ho una altra hora” —actuació en viu a la fira Lactium (Vic, 2015), aquí.
-Duot, “Esbart pencaire” —al disc Càctus (Repetidor Disc, 2012).
-Marc Cuevas, “Part VII” —al disc Carta blanca (Underpool, 2018).
-Fire!, “When Her Lips Collapsed” —al disc The Hands (Rune Grammofon, 2018).
-Fire!, “Washing Your Heart in Filth” —al disc The Hands (Rune Grammofon, 2018).
-Za!, “Súbeme el monitor” —enregistrament del projecte Tots Sants (Banyeres del Penedès, 2013), aquí.
-Kathrin Pechlof Trio, “Toward The Unknow” —al disc homònim (Pirouet, 2018).
-Lurpekariak, “Soldadu desertur baten khatoria” —al disc Itsasotik iturrira (Errabal, 2018)
-Forgas Band Phenomena, “Délice Karmâ —al disc L’Oreille Électrique (Cuneiform, 2018).

I per acabar… “Expressions”, de Lennie Tristano —al disc Concert in Copenhagen (Jazz Records, 1997).

Agraïments: Joan Ventosa, Sergi Felipe i Pep Mula (Underpool), Alda Rodríguez (Alter Sinergies – Alhambra Festival Jazz Vic), Errabal.

Foto: Roger Mas (Oscar Pantalone).

Bad Music Jazz és el programa de jazz de la factoria Bad Music, fundat per Martí Farré i Olga Àbalos, i dirigit i presentat per Martí Farré.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.