Sergi Sirvent, Caosophy, Parisien / Peirani / Wollny / Schaerer, Bessie Smith

Escrito por el 07/03/2018

El pianista —i també trompetista, cantant, guitarrista i bateria— Sergi Sirvent (Barcelona, 1978), no només és un dels jazzistes més inquiets i prolífics del nostre jazz, sinó també un dels músics més camaleònics de tots. Entre altres mèrits, Sirvent destaca per reinventar-se a cada moment en mil-i-una propostes que apel·len a diverses escoles del jazz i d’altres músiques. Un bon exemple de la singularitat de Sergi Sirvent és la publicació alhora de tres discos sota el seu nom amb tres propostes emmarcades en diferents estils: un CD dedicat a l’obra de Thelonious Monk, Monk Numbers; un altre proper a l’estètica del free, Likewise; i un tercer en sintonia amb la millor tradició del piano trio, Beige. Al programa d’aquesta setmana escoltem un tast de cada un d’aquests treballs.

A banda de les novetats servitianes, a Bad Music Jazz número 179 ens fem ressò dels nous discos de Caosophy, el trio que formen els improvisadors Josep-Lluís Galiana, El Pricto i Avelino Saavedra, i del quartet que colideren Émile Parisien, Vincent Peirani, Michael Wollny i Andreas Schaerer.

També repassem l’agenda dels pròxims dies, parant atenció a les activitats del 37 Festival Jazz Terrassa i del 6è Cicle de Duets de Jazz i Músiques Improvisades de Centelles, i repassem un clàssic de Bessie Smith.


(CAST) El pianista —y también trompetista, cantante, guitarrista y baterista— Sergi Sirvent (Barcelona, 1978), no solo es uno de los jazzistas más inquietos y prolíficos de nuestro jazz, sino también uno de los músicos más camaleónicos de todos. Entre otros méritos, Sirvent destaca por reinventarse a cada momento en mil y una propuestas que apelan a diversas escuelas del jazz y de otras músicas. Una buen ejemplo de la singularidad de Sergi Sirvent es la publicación a la vez de tres discos bajo su nombre con tres propuestas enmarcadas en diferentes estilos: un CD dedicado a la música de Thelonious Monk, Monk Numbers; otro próximo a la estética del free, Likewise; y un tercero en sintonía con la mejor tradición del piano trío, Beige. En el programa de esta semana escuchamos un fragmento de cada uno de estos trabajos.

Además de las novedades servitianas, en Bad Music Jazz número 179 nos hacemos eco de los nuevos discos de Caosophy, el trío que forman los improvisadores Josep-Lluís Galiana, El Pricto y Avelino Saavedra, y del cuarteto que colideran Émile Parisien, Vincent Peirani, Michael Wollny y Andreas Schaerer.

También repasamos la agenda de los próximos días, poniendo el acento en las actividades del 37 Festival Jazz Terrassa y del 6è Cicle de Duets de Jazz i Músiques Improvisades de Centelles, y recuperamos un clásico de Bessie Smith.

Tracklist:
-Valtònyc, “Monarquia” —vídeo pel programa de televisió La Tuerka (2012), aquíhttps://www.youtube.com/watch?v=5jvkWHnJwv0.
-The Last Poets, “True Blues” —al disc This Is Madness (Douglas, 1971) [Celluloid, 2016].
-Caosophy, “If You Can’t Be Right At Least Be Loud” —al disc Who Are These People and What Do They Believe In? (Liquen Records / Discordian, 2017).
-Émile Parisien, Vincent Peirani, Andreas Schaerer & Michael Wollny, “Ukuhamba” —al disc Out of Land (ACT Music, 2017).
-Jaume Llombart, Sergi Sirvent, Horacio Fumero & Jordi Gardeñas, “Friday the 13th” —al disc Monks Numbers (Selffish Records, 2018).
-Sergi Sirvent Trumpet Affairs, “Nice and Profound” —al disc Likewise (Selffish Records, 2018).
-Sergi Sirvent Trumpet Affairs, “Into the Rhythmic Innerchord” —al disc Likewise (Selffish Records, 2018).
-Sergi Sirvent Smoth Trio, “Pipa” —al disc Beige (Selffish Records, 2018).
-Vrak’Trio —teaser del seu nou treball (2017), aquíhttps://www.youtube.com/watch?v=NJAyCQUKzFc.
-Magalí Sare & Manel Fortià, “Time Rembered” —enregistrament promocional, (2017), aquíhttps://www.youtube.com/watch?v=f3p_eRyfPnU.
-Bartolomeo Barengui, “El contacuentos” —al disc D’Ebano (autoeditat, 2015).
-Noël Akchoté, “Joanna” —a DDAA, I Never Meta Guitar (Clean Feed, 2010).

I per acabar… “Young Woman’s Blues”, de Bessie Smith —al disc Preachin’ The Blues (1925 – 1927) (Naxos, 2004).

Agraïments: Joan Ventosa (Bad Music), Sergi Sirvent, Josep-Lluís Galiana, Festival Jazz Terrassa, Cicle de Duets de Jazz i Músiques Improvisades de Centelles.

Foto: Sergi Sirvent (autor desconegut).

Bad Music Jazzwww.badmusicjazz.blogspot.com.es és el programa de jazz de la factoria Bad Music, fundat per Martí Farré i Olga Àbalos, i dirigit i presentat per Martí Farré.

http://www.ivoox.com/sergi-sirvent-caosophy-parisien-peirani-wollny-audios-mp3_rf_24268163_1.html


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist