Soroll de Fons s’estrena en directe a scannerFM

Escrito por el 30/03/2015

El proper 1 d’abril de 17 a 19h estrenem Soroll de Fons, programa conduit per una de les figures més inquietes de l’escena musical d’aquesta ciutat: Xavier Riembau.

El programa s’emetrà en directe desde scannerFM cada primer dimecres de mes i comptarà amb dues hores diferenciades.  Xavier Riembau amb to distès conduirà la primera hora on durant 60 minuts, les cançons (13 en concret) seràn les protagonistes més enllà que siguin novetat comercial. La segona hora serà el moment de la Berimbau Session, on seguirà deixant que l’electicisme mani, però en la seva versió més abstracta i intentant connectar cultures musicals aparentment diverses.

Segons les paraules del propi Riembau:

Soroll de Fons és un programa de ràdio sense data de caducitat que l’interessa tant el que està d’actualitat com el que no ho està. El nom és un homenatge a John Peel que va dir:

“Somebody was trying to tell me that CDs are better than vinyl because they don’t have any surface noise. I said, “Listen, mate, life has surface noise.”

Però no significa que la música que sonarà serà només en vinil, el format és el menys important.

L’objectiu és donar-li la volta en el que avui en dia s’ha convertit la música, un soroll de fons que està sempre present però sovint no és el protagonista principal. La sobreinformació amb el fil musical constant en què vivim ens dóna molts inputs i poc espai per la concentració.

També fa referència a totes aquelles coses que hi ha soterrades en la música i sovint oblidem . Els protagonistes , les emocions, el contingut social i polític que té qualsevol art i que emana no només de les seves lletres sinó i sobretot en com està pensada , executada, presentada i comercialitzada.

A pesar de tota aquesta parrafada filosòfica, la música s’ha de sentir no és necessari entendre-la, és en aquest sentit la més directe de les arts i el que es pretèn és que ella parli per nosaltres. Les locucions seran apunts que es podran ampliar amb les eines del 2.0.

L’espectre musical que li donarem serà més que eclèctic. Perquè si quan es fa un programa de cine o de llibres es fa de tots els gèneres perquè cenyir-nos a un quan parlem de música? Pensat i fet com abans però sense defugir les eines d’avui en dia. Parafrasejant a Alan Lomax creiem en la igualtat cultural i en què tant interessant pot ser la Patum de Berga com el Son Cubà , la Rumba Catalana com el Forró Brasiler i que tant captivant és un tema dels Beach Boys com un d’Astor Piazzola.

10175191_317922038361826_107053365_n


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist